[Switch] Splatoon 3 [36]冇打過11/26呢期熊先生唔算玩過Splatoon 3

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
由發動到掉到出去慢左好多
個儲nice速度有上限, turbo掣都冇用
揸唔到4K轉揸綠狙
玩咗陣楓葉變到好似打工岸肥係咁出聲納迫人跳繩
紅葉R掣忙到癲

3勝開分2175
其實5場咁少測到乜
不過三個月先reset一次, 開分唔多重要...
應該要buff番拆野招技先得咁樣既話
吸墨器拆嘢好快
真?
睇咗陣啲滾筒痴線佬玩,把嘢橫揮一確唔到,
直揮油地又無鋼筆咁多,係轆緊嗰陣快啲油多啲,
似係support向,但support我寧願用鋼筆
打真格有幾可可以轆住油地
hydra最高2573,加油
三把全新武(純粹個人感覺, 未必正確)

水槍 - 又散kill time又慢, 攻擊能力仲差過綠鑽, 勝在油地力極高, 4格射程黎講油地力應該無對手, 但攻擊性能真係太rip....

鉛筆狙 - 鏡狙射程, 叉一次射5發, 問題係單發只係得60攻仲要無keep charge, charge時間仲要長到hihi, 技同sub都唔係攻擊向....攻擊面完全無一樣好過鏡狙/4k, 另外依支叉完之後油地又係極(想像下4k 5連射嘅油地力)

新roller, 簡單講即係用極快揮拍速度打出dynam範圍既攻擊, 不過不論橫劈直劈輾人都係無可能1確, 但攻擊範圍真係大同快, 個人黎講似係三把入面唯一可能用得下嘅一把, 另外同樣都係油地力極高
其實我估5勝可能一開就2500
頭先見live 4勝23xx
然後我3勝 21xx
咁細忽
依把野如果夠近, 直劈仍然可以1確
平時打遠同中都起碼叫有還拖能力
同埋攻擊力雖然唔高但仍然可以煩到高台敵人
加上油地力同機動力都高

我估係有啲可能性既
開分上限唔知係咪2500
見人玩兩個mode 都係2500
今季第一場真格一入場見到場地就發生連線
今晚返去試下
而家諗到可能係係咁放水簾,然後橫揮幫手推戰線

一確唔到難啲用潛伏遊擊嗰隻打法
平時玩開新手滾,現身嗰下打唔出一確通常都死得
三把新武攻擊力好低 一同舊武對槍就收皮
我場都未入到
https://twitter.com/workingallday/status/1597772615665737728

rush有蟲用讚氣彈d魚係唔會轉lock
細到笑咗出聲
可以拎嚟送春
然後你D同事會走埋黎幫你殺魚淨低D波冇人執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞