[LoL]英雄聯盟 S13 比賽討論區 (1146)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
DRX狗其實已經唔係第一日嘅事
drx個邊根本加唔多高人工比zeka kingen
肯定係下路組合話想5條友再打多一年
drx心諗有deft同原神佬打感情牌
zeka同kingen好簡單 你加到人工咪留 加唔到咪走
事實上drx又加唔到
咁zeka同kingen退而求次一係drx買到kanavi咪留
由頭到尾肯定唔會講話要踢pyoshit
最多咪輪換 邊個勁咪上
DRX 錢唔夠
Zeka 想要多啲人工 低人工ok但要簽埋Kanavi
Shadow 有同選手講可以成為自由人囉更高人工

兄弟聯盟邊有咁易玩
仲有我諗drx 有借媒體搞屎棍
Q:DRX散了是隊伍的問題嗎?

Shadow:很難說是不是隊伍的問題,奪冠了,基本沒有隊伍能夠滿足奪冠了的所有選手的所有條件。

Q:DRX說他們沒有先提議外部選手,那是Zeka選手方要求的Kanavi嗎?

Shadow:誒……誒(然後就換話題了)
Deft:我跟孩子們聊了很多,知道選手們、教練組想要的年薪。但是大眾的輿論全部集中在錢,我感受到的是沒有人說要很多很多錢,都只是說能降薪就降薪,我覺得選手們想要的年薪都是合理的。但我也不是想說隊伍。隊伍想跟選手們一起,選手們也想一起,只是不順利。

因為其他隊伍可能有需求,就算比不上其他隊伍,但也有最少的底線吧,(DRX)給不了那個價格,但是據我所知我們隊孩子們並沒有說因為奪冠了要很多很多錢。

其實deft之前一早講過
連deft都講最少嘅底線 Drx嘅底線到底有幾低
係台灣飲緊珍奶
咁即係Zeka啦
姐係deft都唔知?
ZEKA都幾仆街 如果傳聞係真 我第一個反HLE/zeka
翻譯錯意思係咪 deft以為doinb講緊成隊一齊想要kanavi
認真,如果對於一個戰隊,zeka呢個情況算唔算負資產
因為如果搞大咗件事,咁應該冇人會贊助佢,然後成隊都會因為佢臭朵
佢唔係話有其他隊都有報價 但報出嚟嘅價仲低過Drx咩
所以而家個version係
Zeka話想要高啲人工DRX俾唔到
又提出搵Kanavi嘅話加少啲都得
然後DRX搵唔到 所以就走?然後Kingen跟住走?
我係pyosik睇到 個心真係涼左截
坐隔離果個原來係咁恐怖咁陌生
前JAG、GRF監督直播部分內容翻譯如下:

Q:你推薦Teddy學習中文嗎?
A:氛圍上,Teddy需要學習中文了。

去邊隊
都唔恐怖既 好現實囉
邊有可能
1. DRX與5DRX選手達成口頭協議,接近五人合約

(此協議在沒有經紀公司的情況下進行)

2. zeka把現在的條件告訴了shadow經紀公司,shadow對zeka說:「如果你成為自由轉會選手你會得到更好的條件。」

3. zeka宣佈成為自由轉會選手

4. 在這裡有不同的說法

shadow方面主張: DRX方面作為談判籌碼提出了「可以引進我們的kanavi」,zeka要求我們確認事實,雖然這不是他該做的事,但他太愛管閒事,所以確認後發現DRX和kanavi從未進行過談判

DRX方面主張:kanavi提議不是我們先提出的(也就是說zeka先向DRX方面要求引進kanavi)

5. zeka變成自由轉會選手,五個人全部都是自由轉會選手
呢單野擺明係第二間經紀公司借抖音B把口講出黎打擊shadow啦
你估佢d料邊到黎
shadow咁講 姐係zeka想唔想要kanavi
佢只係話drx冇同kanavi傾過就用黎做籌碼
pyosik 兩次俾全隊拋棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞