移民撚唔好幻想融入到當地圈子

123 回覆
121 Like 546 Dislike
日本人都係黃種人
東南亞人係香港會被歧視反而係因為佢哋只係自己圈子玩
無錯呀, 唔洗幻想, 其實唔難, 差在你想唔想, 火雞節啲傳統野食賣樣真係麻麻唔想食, 呢一刻我唔係好想融入

利伸: 北美第三年, 娶左個鬼妹
你諗下點融入大陸好過啦。
最好就係融入唐人街老藍
俾佢地當面踩香港人
聽佢地幾咁陶醉祖國情懷
到佢地興奮到咁上下就問佢地,
大陸咁好點解唔返去呢?
D人Hang撚晒機個樣真係一生難忘
呢d問題本身答案都唔係非黑即白
去到咩程度先叫融入又無標準
就算香港人香港出世
你都唔會個個當自己人啦

結果點答都好似係唔融入咁
咪中哂問問題個人既局囉
樓豬做垃圾工英文差就梗係井底
以前我係香港,讀大學同返工一樣有唔同國籍
住hall樓會班exchange都一齊join
用英文9up仲多過用廣東話
一樣當你ching chong rice eating motherfucker
指住你嚟笑
外國白皮膚同黑皮膚女仔都係唔會簡Asian
當你地底泥
weekend出面人山人海 商場逼爆喎
啲人均幾舊水既餐排長龍

定係你想講個個出去都冇買野?

頂多係遊客區因為冇旅客多左幾間吉鋪
通街都空鋪

真係生意好丫
點解要融入?依家我地人唔少 搬埋附近 杯返佢地都仲得
你知唔知自己講緊咩?
ust 南亞仔?
我肥仔+唔夠180 +唔sporty
不過鍾意行山露營玩槍+ 識搞笑+有口才識social
溝到金髮碧眼 5‘4 110磅鬼妹仲要係deep south country white girl點睇 佢老竇係正宗Louisiana Cajuns

冇圖 唔會自爆
唔識字好難幫你
佢可能覺得仲有3%人失業所以唔係全民
正常外國人都會聽過香港 知邊度 ,有啲仲以為我香港嚟實好有錢
你碌鳩應該都幾大碌
我啲朋友又歐洲人又印度人又伊朗人又非洲人
係咪樓主性格差先無朋友?
英國唔知啦
加拿大成班乜野人種都有 咪又係傾到偈 全班得我一個asian添你英文好 跟開reddit嗰啲就自然搭到嘴
deep south accent講得太快嘅話 真係唔係聽得到 去Georgia已經有少許吃力 Louisiana/Mississippi嗰啲應該仲辛苦
Y'all come back now ya hear
佢老竇勁重accent
早嗰排佢老竇老母road trip去Maine 行咗23個州
佢話同人傾偈,啲人已經問佢喺南方邊度過嚟
佢老母喺芝加哥大 所以鬼妹本人冇乜口音
New England同Deep south 差咁遠 一聽就知啦
天龍人最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞