[Nolan]Dunkirk 鄧寇克大行動 集中討論

1001 回覆
98 Like 15 Dislike
Hans Zimmer used Nolan's pocket watch to create the clock ticking soundtracks in the film.
我係嫌佢空戰唔係幾拍到激戰嘅感覺

你想架戰機360度自轉再射黎射去 招招招 咁樣?

事實上當年空軍喺呢次行動係出動好撚多架次嘛,但今次係麻麻地拍到個情況
中間同Tom Hardy佢地聯絡嗰把聲是咪Michael Caine嚟

有無人聽到
Harry Styles had a personal bodyguard on set, because of the female attention.
點解會有人入討論post叫人唔好係度劇透

已經拍到最撚寫實,你想睇佢d子彈一射部機就係空中爆炸?

btw墜機海著火睇到我抖唔撚到氣

我嘅意思係麻麻地拍到當年上空兩軍激戰嘅境況,今次拍到有啲似只係得空軍一個小隊參與行動咁,可能係因為空軍個時間線係得一個鐘掛
Harry Styles had a personal bodyguard on set, because of the female attention.

已經拍到最撚寫實,你想睇佢d子彈一射部機就係空中爆炸?

btw墜機海著火睇到我抖唔撚到氣

我嘅意思係麻麻地拍到當年上空兩軍激戰嘅境況,今次拍到有啲似只係得空軍一個小隊參與行動咁,可能係因為空軍個時間線係得一個鐘掛

咁你想一個細海域有幾多架戰機同時交戰?
下下中途島戰役咁?
唔敢話係最好既nolan戲
但我覺得比interstellar好睇
班演員表現好好 好鍾意睇cillian murphy, mark rylance同英國軍官三個既戲份

笑撚左
大家點睇今次storyline個鋪排

三條線都交接得順但好似無重心

呢個本身都預咗,因為講到明套戲冇明顯嘅主角。應該咁講,成套戲嘅主角就係有份參與呢次行動嘅所有人

Agger
法國佬
睇到嘔
打算去magabox睇imax . 我係第一次睇imax, imax同平時2d普通版有咩分別?

Mega box裝修 唔好去
打算去magabox睇imax . 我係第一次睇imax, imax同平時2d普通版有咩分別?

Mega box裝修 唔好去

今朝睇冇事喎
中間同Tom Hardy佢地聯絡嗰把聲是咪Michael Caine嚟

有無人聽到

定係我敏感聽錯左
好正
電影史上最正戰爭片
overrated
法國佬

British first
法國佬

scottish first
下個輪到你啦英國佬
法國佬

scottish first
下個輪到你啦英國佬

佢一開始都少講野, 點解呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞