[Nolan]Dunkirk 鄧寇克大行動 集中討論

1001 回覆
98 Like 15 Dislike
個金毛機師我差啲認錯係Simon Pegg

好靚仔
大家點睇今次storyline個鋪排
麻煩睇左唔好劇透住

超過30萬人成功撤退

三條線都交接得順但好似無重心

香港嘅IMAX都係睇唔哂原本影片既高度
個人覺得今次係最主旋律嘅一次

咩叫最主旋律
船上面果條靚仔咁就死撚左 佢係個阿伯個水手定咩

點解唔返轉頭 你番去救完佢一命再去多次唔得既..
有冇人可以劇透下
Churchill嗰speech有冇人用原聲帶
we shall never surrender

唔記得個船程要幾耐
返左去,就救唔到呢船人
你自己揀
有冇人可以劇透下
Churchill嗰speech有冇人用原聲帶
we shall never surrender

唔記得個船程要幾耐
返左去,就救唔到呢船人
你自己揀

個行動成十幾日 夠你來回幾次
到埋果架船沉左隔離有其他船幫手救

咩叫最主旋律

好貼近奧斯卡啲口味
配樂世界級 聽到全程抖唔到氣

呢個本身都預咗,因為講到明套戲冇明顯嘅主角。應該咁講,成套戲嘅主角就係有份參與呢次行動嘅所有人
我係嫌佢空戰唔係幾拍到激戰嘅感覺
其實我睇佢 IMAX拍攝技術越黎越成熟,佢黎緊係咪應該試下全IMAX?

你想架戰機360度自轉再射黎射去 招招招 咁樣?

你想架戰機360度自轉再射黎射去 招招招 咁樣?

已經拍到最撚寫實,你想睇佢d子彈一射部機就係空中爆炸?

btw墜機海著火睇到我抖唔撚到氣

呢個本身都預咗,因為講到明套戲冇明顯嘅主角。應該咁講,成套戲嘅主角就係有份參與呢次行動嘅所有人

直頭係無劇情無推進咁濟
Dunkirk 100% shot in IMAX
個金毛機師我差啲認錯係Simon Pegg

好靚仔

好撚好睇 zimmer
By the tradition, Christopher Nolan decided to use the real naval destroyers instead of CGI for sea battle sequences in this film. He also used cardboard cut-out props of soldiers and military vehicles placed in the far background of shots to create the illusion of a large army. At one point, there were 62 ships during filming, many of which were actual 'Little Ships' of Operation Dynamo.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞