[Nolan]Dunkirk 鄧寇克大行動 集中討論

1001 回覆
98 Like 15 Dislike
想問下海軍大佬係咪之前harry potter 其中一個dark art defense professor? 嗰個出書好受女人歡迎嗰個

嚟緊東方快車謀殺案
自導自演
幾好睇

個老男人為了救更多人連小兒子頻死都不顧

唔係佢仔黎

徒弟? 其實冇交代過佢係邊位
第一眼印象:原來鬼佬都有人係咁樣衰
https://www.youtube.com/watch?v=f8ICKSQTXRQ

資料有些錯誤,不過都可以睇睇
Cillian murphy係親Nolan d戲都係做仆街仔

Inception唔算啦
我唔明懸疑係邊?
好常見既三線記敍手法啫

邱吉爾又話要保護大英帝國嘅領土

英法真係合邦唔知會點
Cillian murphy係親Nolan d戲都係做仆街仔

都係d懦弱角色
幾好睇

唔係佢仔黎

似係個二仔 同學
最尾佢張報
登報紙 張相 著校服
幾好睇

唔係佢仔黎

應該只係個仔嘅好同學/朋友
幾好睇

唔係佢仔黎

一開波心諗點解韓仔
幾好睇

唔係佢仔黎

一開波心諗點解韓仔
幾好睇

唔係佢仔黎

似係個二仔 同學
最尾佢張報
登報紙 張相 著校服

細仔知佢死左好似冇乜大反應,唔似一個十幾歲細路
我記得張相係著水手服
細仔sea scout / 海事青年團 嘅師兄弟? 🤔
第一個自發救人既阿伯係唔係當過兵
阿伯好有經驗
空軍radio 對話個長官係咪michael Caine
空軍radio 對話個長官係咪michael Caine

第一個自發救人既阿伯係唔係當過兵
阿伯好有經驗

你有冇睇套戲

都係d懦弱角色

打仗呀大佬 差d死喎

都係d懦弱角色

成個懦夫基佬樣,好想打柒佢

PTSD
所以個老人船主都冇怪佢

都係d懦弱角色

PTSD
所以個老人船主都冇怪佢

Red eye入面做反派

都係d懦弱角色

PTSD
所以個老人船主都冇怪佢

最後夾硬話george 冇事
為左唔令佢內疚
拍攝手法簡直世界級,凝造到超緊張既氣氛!
好耐無睇過咁有現場感既二次大戰電影

但重點是!!!!佢既剪接手法簡直宇宙級!

一時前,一時後,一時又回光,一時又現在,一時又第三身,一時又第四身第五身⋯

屌你老母個剪接師到底想點撚樣ga?

一套好片竟然可以比個剪接師剪到垃撚圾

仆你個街早知睇反斗車王都無咁撚嬲

都係d懦弱角色

Peaky blinders入面好型
沉船之後有個人話艘船太逼唔比法國佬果3個上船係咪Chillian Murphy?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞