我正式宣布大搞香港首個激進建制政黨——香港共產

64 回覆
238 Like 12 Dislike
1. 直屬中國共產黨
全力支持效法中國共產黨,反對一國兩制,提倡一國一制
要將香港廢除特別行政區地位,成為廣東省香港市
拆關,全民皆用人民幣,穩定香港政治局勢
繼後將7成香港私企國有化,要愛國愛黨
其餘3成公司立重稅,稅款直接歸向中央,大力推動國家經濟發展
取消所有旅遊免簽證

2. 建立香港唯一執政黨——共產黨
首先打擊消滅香所有政黨
因為提倡一國兩制、港人治港,有鄙視國家政治制度之嫌
然後將689、777及一眾偽建制派作政治清算
以效忠國家為名義,利益輸送為實,偷竊國家本應有之資產財物
同時消滅泛民政黨,為港人爭取民主唾棄國家繁榮,理應清算

3. 大力推崇國家文化
全城皆用普通話,簡體字,違者即坐一個月文字獄
用英文及其他語言溝通者需受政府發准許牌照豁免,唯廣東話必不可用
強制倒閉所有香港本有電視台,從而讓央視作香港主要電視台,其他內地電視亦可申請播放牌照
一人一體藝,每位市民(包括廢青廢中廢老)皆需學習至少一項中國體藝(如琴棋書畫),每星期至少上兩節各一小時之課堂,以感受國家之偉大完美

歡迎任何人加入本政黨,只要全心愛國即可,愛港非必要只為其次
使到"香港共產"可以幫助中央盡快全面控制香港,踢走一眾只為求自身利益之叛國賊
3. 大力推崇國家文化

你開呢個 post 用咩字
3. 大力推崇國家文化

樓豬坐文字獄未
支持
三代以內直系親屬有任何原有中國藉或永久性居民
而持有外國國藉者則視為叛國
境外資產超過總資產一半者視為叛國
(投資於國家發展項目或將有關回報明顯地回饋於國家者可免卻)
3. 大力推崇國家文化

樓豬坐文字獄未

我的媽哦
4. 擁抱馬列思想,建設無產階級

你同中央講講

你同中央講講

呢個可以係最終目的
邊個比你直屬
有得搞,開個group 去示威都好
實現一個真正既共產社會主義國家

仲唔嚇到香港班有錢佬同中共班垃圾尻縮
個個瘋狂走資
我一早講過啦你要玩一定要比佢哋更加紅一定會更加共產。家下不男不女唔係人唔係妖搞到香港雞犬不寧。

只要香港共產化班大陸臭閪就唔會再落嚟香港,所有走資落嚟香港嘅資金會抽走離開香港。香港嘅樓價物價先可以回落到接受水平。

你示威遊行拎住毛澤東個張大相我睇下有邊個夠膽將呢幅相推落地下或者整爛佢。你班冚家剷咁鍾意將香港政治化就教導佢哋乜嘢先至係真正嘅政治化。
目標係打倒所有現存嘅香港政黨,因為全部都係假民主或者假共產
有得諗wor
共產黨殺中國人總數排行第一
連登仔應該大力支持中國共產黨
打咁撚大篇野有9用咩,你註冊到個名先講啦
共產香港 好聽d
真愛聯係咪沉左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞