[親生仔] Google Pixel 討論區 (93) 7 Pro / 7 / Watch

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
So far 唯一投訴係個android auto 真係bug過apple CarPlay 好多

同埋其實我而家隻Apple watch間接係廢咗 (好彩有舊iPhone 俾我connect 不過唔可以再用錶覆msg)

都開心可以離開Apple 個魔掌

我係咁樣
iphone其實唔少功能,係要發掘下,其實An記用兩用都一定會悶,視乎你想玩咩功能。我係睇p7p有微距同long zoom,加上AI唔錯可以玩下執相。但冇行貨係死罪,你個case真係要玩就去鬼域買,起碼有所謂保

集齊一套
Exactly same
有冇人知純粹上吓網用吓tg,揸車用吓waze,唔會打機, pixel 6a夠唔夠用有冇伏?
點解g1 係伏
同價位啲u 好似都差幾皮
講起 zoom , apple 呢幾代個 Deep Fusion 玩到痴左線,over sharpening 隨處可見(聽講14系改返好啲女) 啲 dynamic range 又唔見得話好好

不過我想轉會係因為我用Google嘅 service 多過 apple 好多,連 iCloud 都冇用 覺得好難用
當年 htc 真係好好用
唔知p7相機d新功能會唔會更新俾p6用呢
夠用有突
如果依個用途嘅話,pixel 6a有冇伏? pixel 6a同7價位差300英磅
唔會,有啲嘢G1做唔到
你上會員中心睇下啦,轉運單有準備發貨

岩岩先cap圖 冇
why me?
pixel 7比起pixel 6a有咩好?諗緊買pixel 6a定7,唔知畀多300英磅買7值唔值
發熱已經死罪黎
icloud直頭係貴價垃圾,用左10年apple都係咁話
Whitestone fail晒2次
而家部機好大陣膠水味
聽日要搵多幾張酒精線抹下
我就係用左一個月6a就轉7
相機靚左無線充電ram多左快左
6A做副機都ok當然7順好多
淘寶mon貼一tick 完美貼到
膠水用1蚊銀size咁多就唔會四周流出
自己都嚇親 好撚滑
係咪打機先熱
我要黎做副機,仲諗緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞