新手練直覺塔羅占卜(簡易答,唔包準) 2

406 回覆
4 Like 3 Dislike
舊PO#387

借AC問
名:K
問題:岩岩分手,我同佢講分手的,我個決定岩唔岩?將來會唔會有機會一齊返?

謝謝你

雖說有人答咗你
但我都照占咗
有出入都唔出奇
我隔咗成個月先追到你,情況有變都唔定
總之我而加睇到你嘅狀況都幾差下
係分手太傷定生活上事業上我就未睇到
但你而加好痛苦就肯定嘅
而對方
佢似乎比較平靜
專注埋首緊一樣嘢
都未必關係事
你地之間都可能好多誤會或者欺瞞
至於有冇機會一齊,視乎你
佢應該冇能力決定到,得你主宰住一唔一齊到
但可以話你分得啱
你都係為咗解決個紛爭先分手
舊PO #391

C 男 想問下幾時有得轉份好工呀

解:
你而加份工做咗好耐?
好似冇乜動力轉咁
不過你嚟緊兩個月會有機會
過咗呢兩個月都唔轉嘅話
又係要再等啦
建議你有兩手準備
唔好太草率裸辭或者見有offer就即轉,要諗清楚先
舊PO #393

名:y
同ex 仲有冇機會一齊?

解:
我覺得有機會
但你而加應該生活幾開心
唔似失戀唔開心喎
係咪過咗成個月先占到你
你已經復合咗?
如果未復合嘅話
對方都應該想行動搵返你
你地會比以前有更深嘅認識同交流
建議你表達多啲內心感受
多啲溝通同表達愛意
係有機會復合嘅
舊PO #398

名k
幾時會有拖拍

解:
睇到你而加都幾想拍拖
甚至係咪已經有個心儀對象?
睇嚟都快會拍拖喎
就算未拍都有曖昧
但再過一排
可能兩個月左右
你地開始磨合
有啲磨擦
但仲係平衡嘅
再過多一個月
又有可能變得冷靜,理性
針鋒相對,關係有好變得冷漠
建議你小心有冇第三者嘅介入
每日一Pin
今日16-11-2022
去到舊PO#401未占

舊PO嘅大家自己返嚟認領返啲占卜結果

常駐小pin1:
各位好,由於人數實在眾多
暫時要停一停條隊啦
(舊PO)#712及之前嘅問題都會盡量回答
之後嘅問題就抱歉啦,下一次有機會會再幫大家占卜
多謝各位

常駐小pin2:
我希望占卜唔係淨係幫人睇運程,仲係想從人出發
照顧埋人嘅感受先係實際幫到人
但我一個人始終能力有限,所以如果占完巴絲有咩開心唔開心想分享
或需要意見,我希望其他巴絲都可以一齊幫下大家,分享下、比下意見,或者單純圍下爐都好
當係大家做個朋友照顧對方嘅感受就最好了
同埋我想講占卜可以好準,但人生係你自己,你一定要信自己,唔好完全當晒占卜結果就係真理
多謝你解答我 都幾準 我都覺得大家分左手可以各自投入返自己到 但反而分左我事業好左好多 可以將個重心擺返落自己到 佢都一樣(本身都好專注)但可能好似你咁講我內心依然係好痛所以你見到我狀況好差

呢段關係應該都正式完結 分手嘅時候佢本身好唔想分 但我講左好多point 佢都話我講得好岩佢覺得自己改變唔到

佢話將來如果佢有信心覺得自己可以改變/對我更好想重新認識我 但我認為無可能會發生呢件事
所以我都無謂再留戀 放下
Anyway 多謝你占卜師
舊Po #55嘅後續

Reply完舊post先見到開咗新
所以喺度打多次

講緊我份新工順唔順利,當時話未必順利,實際同想像有出入,建議我再尋出路,會好好多

而家終於返咗新工

「實際同想像有出入」我估係講緊人事
份工其實幾有趣,啲同事又好好,暫時都返得幾開心
不過part我嘅下屬都幾強勢(年紀大過我都算多)
頭頭都feel到少少,不過覺得都ok
而家愈嚟愈見真章,遲啲仲要一對一咁共事

「結果再轉嘅機會大」究竟係佢辭職(已經講咗會考慮)定係我要走
多謝你返嚟feedback呀
我而加再抽咗牌
代表你工作狀況嘅牌抽到king of cups
即係人際關係,溝通上唔錯,而且king係受人尊重
咁都對應到你自己嘅描述
而我上次抽講再轉嘅機會大,係指緊你嘅
但聽你而加咁講,可能唔準,或者情況/因素改變咗都唔定
不過我而加再抽牌
我都仲係覺得你有機會轉
轉嗰時都叫開心
但轉完之後可能後悔

或者你可以keep住將你有咩情況改變,或者遇上啲咩有影響嘅事都話我知
到時我再占
如果真係覺得唔準嘅,都希望你係向緊自己想要嘅結果就好了

舊PO#404

名:T
請問同W有冇機會
唔該哂樓主

解:
你地都係比較有自己主見嘅人
你鍾意話事,但又唔會太過專制
你覺得自己多數都啱
就算話事,要人跟你,都係想佢好
對方比較柔和啲
但都係好有說服力,會說服對方聽自己講
所以我覺得你地走埋一齊會擦出火花
但又互相欣賞
如果你想嘅話,建議牌會建議你即本去馬
隨著你嘅內心所想同目標進發
有機會一齊
但你地都有機會會好多負擔同壓力
未知咩原因,可能係性格經常起衝突都唔定
多謝你呀 你真係個好好嘅聆聽者同你講啲野好鼓勵!我會嘗試一下順其自然 呢個係最好嘅方法,我好信緣份 如果我同佢係有緣嘅 始終會行返埋一齊,其實去到我地大家分手嘅時候都好愛對方,但係現實有好多因素令我地唔可以再繼續一齊,但我最近萌生一個念頭 想快啲放低佢 雖然日日都好忙 但係總有冇嘢做嘅時候 當冇嘢做自己一個個陣 諗住佢好辛苦 想試下玩交友app 利申未玩過 諗咗好耐玩唔玩好
多謝你咁用心覆我就真

一直都有記掛住你講嘅嘢
都有諗過自己遲啲會唔會未必handle到
一對應到即刻返嚟話你知

so far返咗幾日,大約知道嚟緊要做啲咩,覺得幾得意,亦預計未必好順利,例如路痴要site visit/ 畫痴要畫圖
點知原來最大困難係同Part嘅下屬相處

見你話人事溝通上唔錯,受人尊重,個心都安樂返少少
有咩update再話你知

Btw雖然係你幫手占卜,但似朋友傾訴,多謝你呀,希望你占卜功力愈嚟愈準
客氣了
我都信緣份呀,但我都信自己嘅決定同行動可以改變結果
既然你有諗想放低佢,我再幫你抽牌
張牌講你係可以暫時放低佢先
稍作休息
但呢個只係暫時
當你ready好,整裝待發之後,都仍有可能拎返起佢
至於玩app
我睇係可以嘅
但呢個只係過程,for你尋找自己真正需要,探索自我
即係透過搵對象嚟認清自己鍾意咩人,需要啲咩
而唔係視app係成功搵對象嘅方法
大概係咁
咁唔緊要啦,當放低轉換一下情緒先
到時想拎返咪拎返起
唔想咪繼續放低
一切應該由你自己決定

好呀,好歡迎你再update呀
係呀,我鍾意大家好似朋友咁傾訴下,覺得比起單純講占卜結果更有幫助
而且幫到人嘅話,自己都會開心
每日一Pin
今日17-11-2022
去到舊PO#406未占

舊PO嘅大家自己返嚟認領返啲占卜結果

常駐小pin1:
各位好,由於人數實在眾多
暫時要停一停條隊啦
(舊PO)#712及之前嘅問題都會盡量回答
之後嘅問題就抱歉啦,下一次有機會會再幫大家占卜
多謝各位

常駐小pin2:
我希望占卜唔係淨係幫人睇運程,仲係想從人出發
照顧埋人嘅感受先係實際幫到人
但我一個人始終能力有限,所以如果占完巴絲有咩開心唔開心想分享
或需要意見,我希望其他巴絲都可以一齊幫下大家,分享下、比下意見,或者單純圍下爐都好
當係大家做個朋友照顧對方嘅感受就最好了
同埋我想講占卜可以好準,但人生係你自己,你一定要信自己,唔好完全當晒占卜結果就係真理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞