[HKUST] 科大討論區(30)- 紀念劉曉波

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Nonju升上好驚跟唔上同chur唔起

呢d都小事
岩岩又4個議員俾人DQ
支那國正仆街

由梁游開始已經比港共禁住砌
三權合作做9你 根本冇得反擊

呢d都小事
岩岩又4個議員俾人DQ
支那國正仆街

究竟80-90年代d人點解想香港俾支那國管架

攬住一齊死啦
加速香港變大陸
令到班新移民同住大陸無分別
落黎貪香港經濟好福利好?
就搞到香港同大陸無分別
攬住一齊死

呢d都小事
岩岩又4個議員俾人DQ
支那國正仆街

攬住一齊死啦
加速香港變大陸
就搞到香港同大陸無分別
攬住一齊死

呢d都小事
岩岩又4個議員俾人DQ
支那國正仆街

攬住一齊死啦
加速香港變大陸
就搞到香港同大陸無分別
攬住一齊死

用香港嘅生命值硬接

呢d都小事
岩岩又4個議員俾人DQ
支那國正仆街

攬住一齊死啦
加速香港變大陸
就搞到香港同大陸無分別
攬住一齊死

用香港嘅生命值硬接

OMG
WHAT THE FUCK
純無知一問 人大釋法同人大修改基本法 係運用基本法唔同條文去處理 但係如果釋法內容已經去到修改基本法嘅程度 可唔可以司法覆核有關條文 唔係香港境內執行
新人留名
新人留名

ching扮咩

扮左幾個post
純無知一問 人大釋法同人大修改基本法 係運用基本法唔同條文去處理 但係如果釋法內容已經去到修改基本法嘅程度 可唔可以司法覆核有關條文 唔係香港境內執行

咁你搵邊個覆核釋法

唔知不過係到諗 其實香港司法機關係可以唔執行有關決定 因為有關條文已經起過釋法程度 例如唔比宣誓多過一次 其實係已經修改咗基本法
freshman 留名

咁你搵邊個覆核釋法

唔知不過係到諗 其實香港司法機關係可以唔執行有關決定 因為有關條文已經起過釋法程度 例如唔比宣誓多過一次 其實係已經修改咗基本法

你覺得佢地有良知? 理得你死啦又唔係佢出事 佢地有錢搵就乜撚野都唔理 賣撚左自己老母都得
係myportal searc個year 3既人顯示SBM
佢會係咩major
佢會係咩major

GBUS
佢會係咩major

GBUS [black]M[/black]
佢會係咩major

GBUS

但都幾肯定佢入唔到... 仲有咩可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞