[JFFT] 只是為了好玩的團隊2022討論區(67) 網絡孤島不再暨有人識打入神台- 再見比叔

996 回覆
4 Like 9 Dislike
我覺得jfft會員多嘅原因
其實係因為一直以來25同白卡個福利都係差不多(咁少),想加入嘅就25,有能力又想支持多d嘅先白卡,就係咁簡單冇咩其他考慮

若果佢地係行隔離試當直或者d女patron賣相嗰套,會員數我覺得會冇咁多。分級福利分明好處就係冇咁多野拗,清清楚楚講明咩級數可以得到咩,你想有咩福利就join幾多錢。但相反就係,會令觀眾join嘅時侯考慮多左。本身想join但又唔想比得多嘅人,會攞唔同級比較,可能會覺得唔抵然後索性唔join。
而家jfft就係正正因為個分級咁模糊,兩者分別咁少,令兩個層級嘅會員唔有咁多比較。25唔會覺得自己係低級d同少被重視,而白卡雖然心裡都會想有多d福利或者會好似以前講笑咁講0福利,但因為本身就預咗係純支持,所以實際上都唔會有咩覺得不忿。不過當然呢個做法嘅壞處可能就係會令白卡會員少d囉

以上純粹少少個人睇法
如果想行試當真條路應該講清楚啲,講明而家25蚊淨係可以用emoji, 而白卡英雄就可以睇會員台同癈片
屌啦 白卡英雄夠一早講明係一次性for個show 不過大家有feel想支持既可以繼續比一舊水 有咩好講?
成班友講咩純支持 白卡英雄本身除左個show之外就真係純支持喇
四子只會嫌麻煩最後一刀切收50蚊就算鳩數
識管理就唔係JFFT
無跟開點解比叔搬走咗嘅??
佢唔係就走咩?
連登仔真係好撚難滿足 睇某啲comment好似講到要人地一世搵唔到錢一世窮到燶一世同你一齊做社會底層先開心
利申唔係針對全部人 淨係針對講到搵錢就係錯嗰堆
其實都係魚蛋論
唔gur 白卡突然多左咁多野
但明明以前25蚊福利都係少得可憐
個陣都有人識講佢地日日做live 免費娛樂當支持下
而家課得多啲嗰堆有返多啲野睇又唔鍾意啦
喂到有一日正常live都要白卡先睇得先出黎嘈啦好無

至於揸車呢類廢片有無必要放白卡其實我無咩意見
個台係佢地嘅咪佢地自己話事囉

咩之前明明話白卡只係one off for 個show
咁而家佢地做起左全職多左時間
有得呢個grade係到咪做返多少少野回饋下
又唔係而家無得再join一百
覺得值得嘅咪課返一舊
唔值嘅咪繼續25
再真係咁樣就覺得佢地滿身銅臭垃撚圾嘅咪quit會員囉
睇個台咁勞氣咁多唔gur唔知jm9
人哋都話會瀨嘢你仲問
其他冇咩特別, 但想平反返 白卡英雄 只睇show 用
其實係一開頭話 白卡英雄用黎 睇返個show 用
之後有live 講過 可能會放返啲內容 係 白卡英雄裡面
唔識英文就轉用中文啦
知唔知魚蛋論點解 依家唔係話要白卡同25一樣 你可以會然台放白卡 但基本d廢片25蚊都應該要有得睇啦
即係講明for個show既白卡 之後全職多左片就白卡有得睇
25蚊果班見你之前冇貨先話純支持就真係變左純支持?
大家係咪又唔記得呢四條友不嬲啲嘢都係亂嚟
呢度嘈生嘈死可能過一陣開返俾你地
今晚開台ge屌一輪
都唔知你班柒頭嘈乜鳩
依家開比你地睇囉
所以點都要嘈左先
樓上好多人都係擺明想白卡少返d獨有內容啦
同埋咩叫應該要有 點解係應該?
其實有無諗過佢地同以前一樣係無貨
只係而家有貨就優先左係白卡先?
道理上一樣行得通架喎
之前話純支持原來又反口架?
最後都係個句 睇得咁唔開心不如唔好睇
呢度九成人都搞錯晒,認為jfft會員係買賣,比左錢就要收番等價嘅貨。

事實上jfft會員制度本身就尻流流,冇guarantee 過d咩,本來就唔應該期望比左錢會多啲野睇。

四子鍾意出咪出囉,本來jfft就係咁free flow。

都唔明有咩好拗,你比錢比得唔順氣咪撳個退訂掣囉,唔洗下下都好似想誅死佢哋咁搧風點火。

上次單嘢又係咁,明明好小事又要煲大佢。
你要咁樣打橫黎講都冇計
原來白卡英雄又有live
25蚊當支持下算唔會為左個幾段片/live升返白卡
咁咪幾好囉
又唔洗谷住谷住 又唔洗周圍屌鬼
撳個退訂掣就解決到 幾開心
貼埋圖都可以錯重點 盲撐撚係咪咁on9
你條柒頭 大家係到理性討論 又話人想誅死佢幾個 唔撚批評得?
又話人想煲大單野 真係煲大就唔係到圍爐啦
唔好所有野又用Just for fun 鳩流流就可以解釋

先有開show前講只係用嚟睇show 中有米比唔出得街擺去白卡 後有呢幾個禮拜只開白卡live 白卡片

你一開始/早幾個禮拜講清楚其實咩事都無

而家有會員不滿又唔俾講仲惡撚過港共 定又係免費仔扮會員?
建議今晚打上屌一波
好過係到谷住谷住

最想睇jfft 有公關
有公關又可以睇拆彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞