《周公Online》Season 2—北境篇

477 回覆
21 Like 11 Dislike
奧丁好似講廢話,人嚟度又無嘢做到。
扮吓嘢姐
Sorry,呢兩日好攰

今晚補飛
「正!想屌!」劉馬車登時心生淫念。

「南娜。」巴德爾走向南娜,與她擁吻。

「辛苦晒你喇。」南娜溫柔地說。

「我帶佢哋見咗父王,父王叫佢哋去休息。」巴德爾輕撫南娜的臉龐。

南娜與巴德爾四目交投,點點頭後,便轉身說:「人嚟,招呼咁多位客人去休息。」

侍女們從花園各處走出來,帶炭治郎等人前去客房區。

當炭治郎等人離開了巴德爾和南娜的視線範圍後,巴德爾便輕輕握著南娜的雙手,充滿感情對她說:「我哋一齊打理吓個花園。」

南娜對巴德爾報以甜蜜的微笑後,便與巴德爾一起留在花園裡。

同一時間,在一個沒有太陽的異空間裡面,有一座日式城堡。

那裡正是無慘的大本營—無限城。

身為「上弦」之參的猗窩座身為第三位抵達無限城的「上弦」。

一直跟隨無慘的太郎兄妹是第二位,而第一位,是「上弦」之壹—黑死牟。

有一部份轉化成「鬼」的北方人被無慘帶到無限城裡。

因為無慘得悉阿薩神族和諸神黃昏的事後,料到自己勢必成為奧丁的眼中釘。

當所有「上弦」到場後,無慘便主持會議。

在會議開始前,所有「上弦」向無慘下跪。

「大家嚟咗呢個世界足足一個禮拜多啲....」無慘頓了一頓,續道:「勢估唔到,呢個世界裡面居然會有獵鬼人....呢一點令我好唔高興....!」

「請無慘大人你放心,我一定會殺晒佢哋!」猗窩座向無慘投以堅定的目光。

「佢哋人都去咗阿斯嘉特,你仲殺乜嘢啊?猗窩座?」無慘以凌厲的目光與猗窩座對視。

猗窩座登時低頭道歉。

無慘分析道:「但係我相信奧丁一定唔會咩都唔做、由得我哋發展,佢一定會利用班獵鬼人先。因為阿斯嘉特諸神係唔會輕易出戰。」

「就利用呢個契機,引班獵鬼人出嚟,然後同我殺晒佢哋....」無慘說罷,一眾「上弦」便異口同聲地領命。

一直跪在無慘身旁的鳴女把琵琶一彈,無慘就消失。

同一時間,「上弦」們亦消失了。

待續
今晚全程留守
奧丁唔肯出戰,但又覺得班鬼好大威脅。咁想點?
守咩野?
緊係搵炭治郎佢哋做敢死隊啦
最後,都係主角自己打翻,奧丁條茄哩菲出場呃飯盒。
秘密
祝各位有另一半嘅讀者們情人節快樂!
凌晨出文
你一小時大約寫幾多字
睇狀態
有冇100字。
其實食飯沖涼去廁所,諗好晒一章個故事點行,之後返到屋企,跟著大綱打。手快應該可以一小時2,3000字。
天才咪得 我呢啲小薯只能夠夾硬嘔字出嚟
Ch.73—北境篇

光明宮的侍女們為炭治郎等人分配房間,每人獲得一個房間。

炭治郎甫入房間,便把木箱放在桌上,溫柔地對禰豆子說:「仲未天黑,唔好出嚟住。」

炭治郎說罷,重重地坐在床上,腦裡就開始思考。

「奧丁嘅氣息話俾我知,佢唔係一個容易上當嘅人....」炭治郎躺在床上,繼續想下去:「除咗光明宮之外,成個阿斯嘉特都俾我一種好奇怪嘅感覺....充滿敵意咁....」

「尤其係索爾....」炭治郎回想起索爾那凶狠的眼神,不禁背脊一涼。

「不過....在公在私,一定要盡快打敗鬼舞辻無慘!如果唔係,呢個世界會變地獄!」炭治郎想到此,連忙坐起身,前往房間外的草地進行訓練。

炭治郎在訓練的過程回想起與太郎和墮姬的戰鬥。

「『上弦』之陸嘅速度都已經咁快....越上級嘅『上弦』咪更加快?」炭治郎想到此,不禁冒了一陣冷汗。

「唔得!我唔可以因為驚而停落嚟!我要更加專注!更加努力!」炭治郎用力地吸了一口氣,一氣呵成地施展出一整套「水之呼吸」。

炭治郎多次調整自己的呼吸、姿勢,依然無法提升速度。

於是炭治郎暫時停下來,心裡自問:「到底仲差啲咩呢?」

「提升速度....提升速度....」炭治郎口裡不斷迴盪著這一句。

正當炭治郎思索自己師父—鱗瀧左近次的教導時,有一把雄壯的女聲打斷他的思考。

「你咁做緊係慢啦!」女聲主人是奧丁的養女—嘉芙。

被嚇了一跳的炭治郎,連忙望向聲音的源頭。

嘉芙從圍牆頂跳到草地上,雙手交叉胸前:「雖然你啲訓練方向好低能,不過你啲招式動作又幾好睇喎....」

嘉芙摸摸下巴,眼珠一混,然後對炭治郎笑著說:「不如咁啊!你教我你嘅招式,我教你點樣提升速度!」

炭治郎陷入猶豫。

「點樣啊?阿斯嘉特嘅戰技唔係話見就見到嗰啵....」嘉芙向炭治郎露出一張挑逗的笑臉。
出住咁多先

日頭繼續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞