有冇人試過鍾意一個陌生人

1001 回覆
681 Like 146 Dislike
日日見到仲唔夠膽主動
琴日見唔到佢,今日一見返佢立即提自己要主動啲
好驚有一日見唔返
我已經年幾兩年無係小巴站撞到佢
今日咁岩收工係小巴站撞到
就膽粗粗走左去問左佢拎contact
結果係佢面帶微笑咁reject左我
講真 心情真係有d低落 我真係好想識到佢
ching可能睇得太急未理解到
一般而言你和嗰個人已經係朋友
已經有充分瞭解 岩唔岩好定壞心裡有數
但係想搭訕既人大部分情況係
跳過上面既階段明明咩都唔知唔瞭解
但擅自將人諗得太好落差感就會好重
亦會令你成日最表現到最好 容易怯場
而情緒係會傳染既 你面紅紅頭dupdup咁講
人地只會更加尷尬 我唔係反對搭訕
只係帶出搭訕時既心態問題
夠啦,講得出口無憾咁耐都忘不掉佢好靚女?⋯⋯你點講 攞IG?如果人地本身無留意開你都應該多數衰
靚就真係唔算靚 但係就唔知點解我覺得佢好吸引我
第一次見到佢果陣 個心好似比電電左下咁
Btw我太緊張 直接問佢拎contact 而無問拎ig 雖然佢都好nice咁reject左我
講真我真係好想識佢 係唔係我之後都再無機會啦?
可能係上一世既愛人
今日樓主未報告情況
係有啲怪既,但本身想出於禮貌先問問,唔問就直接坐人隔黎好冇禮貌
都明,會有個心態諗住下次先
然後就錯失左d機會
可能唔係男朋友呢樓主打咗招呼先啦
都係咁怕怕羞羞咁冇乜進展
明日復明日,明日何其多
今晚又撞到啦 唔敢面對佢 但又真係好想識佢
真係無咩做到唯有點下頭當打招呼,如果點都有啲感覺既話佢reject你既時候唔會咁淡定點都會有啲尷尬,一、兩年話長唔長可能話短唔短,可能已經有仔呢啲情況通常失戀/其他事唔開心無人傾訴既時候表示關心先有可能接納你傾到計,好似美斯大個追佢初戀女友個情況咁,但係有幾可會有呢啲情況如果你chur佢又一定會避開你,所以都無野做到,既然仲會撞到,來日方長、暫時放低吧啦
因為我份工黎緊會愈來愈忙 唔知要ot到幾點先收工
咁樣既話 我都唔知幾時會再有機會撞得返佢
Btw 我都試下下次撞到佢果陣點一點頭打招呼
今日又留意到佢戴戒指好似戴右手食指
要搞幾耐啦 追post咁耐好似都無點郁過嘅喂
要好大勇氣先敢問陌生人拎contact
每次心諗下次見到 一定要拎
點知到現實就成隻鵪鶉
上啦樓主,唔好俾遺憾自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞