[加拿大]點睇Hyundai 2023 Elantra

296 回覆
13 Like 12 Dislike
美國daily 二十幾年舊款Cherokee 算唔算?
Elantra真係性價比,訂車又快又平幾千,新款又型

個半月用家,渣左2000km了,超級慳油
尋日拎左車 開心使用中 好靜好舒服
Comfort mode無軚感 純電軚
張枱仲要手動有d on9
其他用落再報告
係香港渣緊架舊 Elantra 1.6
我覺得泊車時冇前後碰撞警告 然後車身好長 對我呢啲真點新手嚟講 捉個距離感好難

暖氣熱得比較慢 要等架車warm up好先開始有暖氣,人生第一次做車主,所以唔知幾多車係咪咁

行遠架車冇自動鎖,但係我知civic有。

好慳油但係起步比較慢,諗到缺點係咁多。

樓主你出邊隻車色呀
灰色 張櫈 軚盤熱得好快 今日凍到癲

竟然唔係出呢隻新色 Electrical Shadow

Btw 我訂嗰陣時係唔知呢隻色係咩樣 因為冇色版

收到架車勁興奮 因為係黑色胎鈴 隻色好有氣勢

唔係就咁叫metal grey渣咩 係幾好睇 本來想要黑色
唔係呀,依隻係2023年先有,佢係偏藍灰
著哂燈嘅
返到屋企熄咗車 想影返張相,所以重新着架車個時着晒燈做檢查
power 禁一下咪著燈囉
都冇開引擎
最後決定應該買preferred 諗緊加唔加埋tech package
樓主有無咩意見 同揸落覺得如何
Power tilt-and-slide sunroof 見人見智
10.25" Full digital display instrument cluster 有用
10.25" Touch-screen navigation system 有用
Dual-zone automatic climate control 有D用
Auto-defogging windshield system 有用
Bluelink® connected vehicle system 叫救命用
SiriusXM™ 唔知咩黎
Ambient lighting (64 colours) 暗D/夜晚先睇到
反而要confirm個block heater有裝到 冬天凍到d機油熱唔到
謝謝我覺得最有用都係個10.25moon
SiriusXM你當係收費電台咁上下既野
珍,條呔抓唔到地咩車都冇用
之一 啫係唔係最好
前日第一前冼呔 太近Edge位 d雪呀泥呀撈埋一舊 抓唔到地
依家訂車要等5個月
痴線
恭喜,sorry 想正皮唔小心手殘負皮咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞