有冇人報左CCCU CIMP (Creative and Interactive Media Production) ?

174 回覆
4 Like 3 Dislike

有冇人報左Cimp (Creative and Interactive Media Production) ?
我今年grad,入左city creative media,大家有咩問題我會好樂意解答
等大家唔好因為唔知道而中伏
https://t.me/rockyihh

2 brother telegram ed
anymore?
2 brother telegram ed
anymore?

垃圾科

睇你點讀架姐💁🏻
其實係會有咩出路,都唔個讀緊啲咩,想知讀完出黎可以做咩

利申:今年升year2
其實係會有咩出路,都唔個讀緊啲咩,想知讀完出黎可以做咩

利申:今年升year2

其實cimp報大學時有好多大學學科可以選擇,變相其實出路都多,純design既可以去Poly design,media/film/programs/arts既可以去city creative media,art/film既可以去BU film/ arts,programming可去city cs and im / poly computing,多選擇係cimp既大優勢來
lm
lm

別要再失眠
lm

別要再失眠

好難唔失眠 你個屆幾多人上返cm?
文科女仔難唔難讀 唔識無人carry 點算
升唔到點算 自問自己偏向art方面 同買咩notebook好
文科女仔難唔難讀 唔識無人carry 點算
升唔到點算 自問自己偏向art方面 同買咩notebook好

我都係文科
唉 我岩岩報左hku space hd Media 好撚後悔
好彩未俾留位費
但係依家cccu仲有冇得報
我對Media好有興趣
唉 我岩岩報左hku space hd Media 好撚後悔
好彩未俾留位費
我對Media好有興趣

我上年都有報hkuspace media
但一來貴、二來讀啲嘢冇興趣(聽佢講完之後更加冇),放棄咗
我仲要交埋學費先話退 我用sssdp offer佢局住退俾我
好彩未俾留位費
我對Media好有興趣

我上年都有報hkuspace media
但一來貴、二來讀啲嘢冇興趣(聽佢講完之後更加冇),放棄咗
我仲要交埋學費先話退 我用sssdp offer佢局住退俾我

依家仲有冇得報
當年我讀呢科, 之後升左去BU CS, 衣家都出黎做埋野lu
我果陣個課程係半media, 半IT, 美其名可以叫多D出路, 但實際上兩頭都唔到岸
升CS 唔夠人地Asso CS勁, 升media 單靠呢科教你既野又唔夠portfolio, 所以你加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞