經濟日報旗下內容農場晴報 公然抄襲YouTuber訪談

31 回覆
111 Like 0 Dislike

https://youtu.be/WHUvaw85qu0

未經創作者同意之下搬字過紙
完全冇落任何Credit

晴報編輯們 你哋點樣大學畢業㗎?唔知道咁樣寫嘢係侵犯版權嘅咩?你哋啲大學論文都係咁樣抄返嚟㗎?

晴報主編、總編 你哋啲細嘅咁樣做嘢你哋唔知㗎?

創作者發佈段片之後 晴報竟然就咁刪除相關內容就當冇事 完全冇對創作者道歉

邊個教你哋咁無賴㗎?石鏡泉啊?
出信claim 鳩佢版權費啦
慘到仆街
平時抄連登post都係搬字過紙㗎啦

好出奇?
經濟日報編輯主編總編出嚟回應未啊?
係咪畀人用藤條鐵通教訓緊?
wfc 日日咁多內容農場文
Hebe又被人迫害 成日比人偷野
作文我就唔知啦 但係抄嘢就肯撚定㗎喇
佢哋啲編輯好鍾意加入晒啲Facebook群組 香港突發事件報料區嗰啲又有 台灣爆料公社嗰啲又有 最鍾意喺入邊抄嘢 然後打俾啲專家問一兩句就交到稿 有手有腳識打字入到去就$15000 福利仲要好過其他公司 所以咪養到一班人完全唔識尊重創作者囉

以前都仲好啲會落出處 宜家直頭問都唔撚問就咁攞你啲圖攞你啲內容就抄落去
一陣經濟日報又call 馬用水喉通打仔就唔好啦

我除定褲俾經濟日報強姦

我唔投訴啦!

資本家龍頭經濟日報萬歲!
抄新聞就話JER,抄埋訪問都CLS
垃圾晴報,執柒咗佢啦
石sir會點對待抄襲人家既同事呢?
係FB U-乜乜 E-乜乜 港乜乜 UN乜乜 全部都係內容農場,做抄襲 報假資訊
重點:自己唔係無資源做訪問
姐係點?
姐係班編輯懶過閪囉
佢剪既電影片段有無拎版權 有無落Credit?
google啲ai一定廢過你對白鴿眼啦
晴報出哂名作故仔當報導,標題有咁誇得咁誇,慘在成班港豬傻鳩一個二個係個post入面認真討論
師兄勁撚到 完全無答過條問題

有呀 屌你老母傻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞