[InSomnia]Dreamcatcher討論區(29) - I’ll give you a vision

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
攞你命三千
每人一票咋 但你可以出動全家投
點解今日睇,個總分少咗嘅 
我都想坐走廊位
有冇人講下HF同YG係咪有咩過節
🤟🏻
咁細間公司可以有咩過節 
好似因為MIXNINE單野 你可以睇下
https://star.ettoday.net/news/1199579
當年YG搞個選秀節目MixNine嘅事。HF派咗DC同若干男練習生參加,但因為schedule clash (表面公開原因),所以DC出現兩三集就退賽,而事後又因為原定贏咗嘅男子組限定組合出唔到道 (有HF嘅人),HF上法庭告咗YG,結果好似贏咗官司執返10萬銀港紙左右車馬。兩家結怨背景無記錯就大致係咁 (但印象中DC退賽好似重有無講嘅檯底原因,詳細唔記得咗)。
原來是咁!

大家覺得呢件事對DC影響大唔大
退賽 因為dc撞左要去巴西定唔知咩tour
本身公佈左tour好耐 無啦啦話玩mixnine
個陣啲飯都好愕然
然後紅髮Jiu Boombayah啱啱有紅嘅跡象就一個屈屈十搞個退賽出嚟
個陣勁多人鬧DC預咗去tour就唔好玩選秀浪費人地3個位 風評差到一個點

HFE告YG主要係禹真榮個陣拎左mixnine第一名 但YG拖左好幾個月先公告話唔會兌現出道承諾 HFE本身想夾埋其他公司告YG 但好似其他公司淆底 得翻HFE自己告
最後結果係HFE告咗一年決定都係和解唔告 消耗曬禹真榮啲人氣

HF真係好戇鳩,成日做埋啲莫名其妙——事實都柒柒哋嘅決定。如果唔係,阿東使返鄉下滯留,搞到miss咗《Scream》嘅Comeback 
係 搞到佢miss左兩個cb 6個成員歐巡喊曬
正規一啲歌到而家都無正式出重錄版
嗰陣有留意,想佢成功又驚佢退團
好彩最後返咗嚟
其實本身唔紅唔好返大陸好過
睇下elkie on99返大陸仲霉過留係韓國
同埋想講大陸妝真係好撚柒 睇下東東係韓國同拍青春有你個陣個樣差十倍
佢喺個到都有啲慘,個表演出到黎個長音俾人剪左半,搞到聽落怪怪地
大陸係有錢賺,但唔係人人都賺到嘅 
下屌 我以為佢武肺番去探老豆老母
Sad
最on9係東根本冇鏡頭去黎都冇用
加埋都唔知有冇5分鐘

好多人睇完都唔知原來牙東係韓團成員
仲要咁啱撞正疫情返唔到韓國
反烏托邦個期dc開始多咗人識 佢又唔係到
最尾係叫好啲 中國公司幫手作出咗首歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞