中國開始文化鎖國

409 回覆
599 Like 2 Dislike
分化討論?
唔止咁
由幾年前開始講乜尻穿越劇唔准拍
第三者介入戀情唔准有好結果
初初都仲有好多方法避開呢d on9限制
去到近來連上綜藝節目染撚左個髮都俾廣電屌
結果要用後期改返藝人個髮型顏色
最近聽講電視節目唔準有同性戀字眼出現
文革2.0正式開始

正丫喂

正乜鬼
香港俾大陸食緊ga

冇錯
唔好以為香港可以獨善其身

五毛狗經典用句 唔好以為香港可以獨善其身

五毛狗D_Wade又開工啦

就係因為唔想被波及所以先要港獨呀嘛
如果香港係可以獨善其身咁仲獨黎把撚咩?
港獨派蠢就不嬲知,但係冇諗過會係蠢到連搞港獨嘅動機都屌埋一份

臭閪支那賤種
香港1842年出世
臭閪支那1949年先出世

有D人以為地方大,就又爺又爸,爺你老母,爸你老母臭西就有!

有時間就去讀下近代史啦!

你地班人除左講野兇狠, 滿口粗口之外, 仲做到咩野出黎, 唔計大陸大唔大, 係唔係爺爸呢D, 佢要將香港加入封鎖線之內, 你地有咩野可以做? 網上打幾粒字就可以? 呢度咁多人, 但本土, 港獨集會永遠得個幾條友出現, 事後仲要俾人貼圖笑
係到屌人有燃用, 夠彊你去對住解放軍講粗口練下膽色啦

冇人答到我個1997

1841 年香港開埠,清朝大敗於鴉片戰爭,將香港島割讓英國

1842 年仲係中国清朝
1912 年中華民國成立
1949 年中華人民共和國成功奪權建國

1997年香港主權從英國移交到中共

香港百多年經濟、產業發展,在國際及亞洲上的領導地位
與建國不足50 年的中共有何關係? 輩分從何談起

從屬關係,主權確實係屬於中央,而轉交時間係1997年,姐係代表中屬香港係由1997開始,如果你要講開埠,咁大陸咪要講到三皇五帝時期?你話我五毛都係咁講

嚴格而言唔可以話你錯

Btw,巴打你應該有返咁上下年紀

咁係呀麻,一個就講政權,一個就講地方發展時間,係咪要咁樣格硬黎比先,香港主權屬於中國依家係一個絕對既事實,你想港獨我唔反對你,但係你唔好咁離地先得架

所以我無話你錯
不過你呢個觀點宜家好少人咁講
"屬地" 呢個字唔係好多人GET到咩意思

我信佢有呢個power
我意思係上有政策下有對策
造反係唔敢既
買老翻敢啦掛

以前仲有香港sell野返支那

但你覺得北京仲會比香港做返呢個角色?

佢慢慢會連黑市交易都剷埋

封鎖既唔止文化
上面傳緊禁止西醫西藥 進口
日後有病只可睇中醫中藥

唔係啩?

佢呢個講法係上面都算係流傳得幾廣泛

中醫撚天堂

咁就死得人多

中國人睇左五千年中醫都死唔去,仲有13億添

上面而家啲cancer多到

用中國五千年智慧加毛主席思想醫癌
開始有傻鳩屈鳩我,我指大陸係中原一帶從古到今漢人生活既地方(or加埋其他少數民族,唔清楚)ge歷史可以追溯到去三皇五帝時期,跟住就有人話我話中共有五千年歷史,笑左

有咩問題?

我信佢有呢個power
造反係唔敢既
買老翻敢啦掛

封鎖既唔止文化
日後有病只可睇中醫中藥

唔係啩?

中醫撚天堂

咁就死得人多

中國=/=中共
中共係清朝班垃圾

我信佢有呢個power
造反係唔敢既
買老翻敢啦掛

封鎖既唔止文化
日後有病只可睇中醫中藥

唔係啩?

中醫撚天堂

咁就死得人多

中國=/=中共
中共係清朝班垃圾

中國就係中共
開始有傻鳩屈鳩我,我指大陸係中原一帶從古到今漢人生活既地方(or加埋其他少數民族,唔清楚)ge歷史可以追溯到去三皇五帝時期,跟住就有人話我話中共有五千年歷史,笑左

你查下歷史書咩叫「中原一帶」先啦
香港喺撚中原嘅一部份,喺大部份時代嘅中原人眼中,香港都係蠻荒嚟個咋
會唔會唔比學英文
唔止咁
文革2.0正式開始

正丫喂

正乜鬼
香港俾大陸食緊ga

冇錯

港獨派蠢就不嬲知,但係冇諗過會係蠢到連搞港獨嘅動機都屌埋一份

你留意下係連登開口埋口話人五毛既基本上個腦都有d問題

無腦仲鍾意周圍咬人
班癲狗對連登嘅禍害仲大過五毛
唔止咁
文革2.0正式開始

正丫喂

正乜鬼
香港俾大陸食緊ga

冇錯

你留意下係連登開口埋口話人五毛既基本上個腦都有d問題

無腦仲鍾意周圍咬人
班癲狗對連登嘅禍害仲大過五毛

依家幾多中學生係度先得架

信史只能追溯到商朝
不過都夠

講政權一早被蒙古人同女真人斷絕左啦,
清帝國係女真人嘅皇朝,
清國亡然後你中國先出現,時為1919年

點解香港由1842年開始計,因為有人承諾過50年不變嘛,一切不變嘛
經你一講,都啱嘅,自1997年起香港亡,大家都係亡國奴,咪要同天地會一樣立志復國囉

係文化鎖國
但會影響經濟
淨係斷vpn你叫d鬼佬點留低?
出左國讀書個班精英仲點肯返黎?

同埋你接觸唔到外國文化,自然唔會買相關嘅產物,
啲外國藝人亦唔使旨意再嚟搵人仔,反之人哋亦會咁對你。

你共產黨就算真係咁癲
最多d人變返以前咁賣老翻dvd
度門開左打唔返架啦
你試下叫上面班acg毒撚可唔可以唔睇日本動漫?

你太睇少共產黨

我信佢有呢個power
造反係唔敢既
買老翻敢啦掛

封鎖既唔止文化
日後有病只可睇中醫中藥

唔係啩?

中醫撚天堂

佢咁做係咪嫌佢自己人口太多
之前見過D支那醫院用過期西藥,仲要係幾萬蚊一針果種
依家唔比進口西醫,係咪想自己生產做老翻西藥
其實對香港可能有好處

你真心覺得香港可以獨善其身
可以話中國係香港老豆
但中共哩個政權唔係囉
如果咁計法香港咪幾十個老豆
台灣咪可以叫中國做仔?
其實對香港可能有好處

同支爆一樣,要死咪一齊死
唔到絕路D人唔識反抗
發覺到呢個post 都幾多五毛
其實對香港可能有好處

唔到絕路D人唔識反抗

獨善其身係冇可能,但抽身得快我哋就仲有生機
發覺到呢個post 都幾多五毛

分化型
其實對香港可能有好處

唔到絕路D人唔識反抗

獨善其身係冇可能,但抽身得快我哋就仲有生機

反而想知做乜依家要鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞