中國開始文化鎖國

409 回覆
599 Like 2 Dislike
唔止咁
由幾年前開始講乜尻穿越劇唔准拍
第三者介入戀情唔准有好結果
初初都仲有好多方法避開呢d on9限制
去到近來連上綜藝節目染撚左個髮都俾廣電屌
結果要用後期改返藝人個髮型顏色
最近聽講電視節目唔準有同性戀字眼出現
文革2.0正式開始

只係湖南衛視唔準染髮姐, 其他台都得
唔止咁
文革2.0正式開始

竟然

支那國應該大力支持同性戀先係正路wo

獨裁國家例牌對付同性戀
呢d咁liberal既野

唔開同性戀, 點解決男女失衡既問題?
成班毒撚大把精力 無處發洩 寡佬軍發癲起上黎好恐怖
唔明大家做咩仲咁好笑,而家香港仲有得上網,過多十年分分鍾比大陸禁撚住鎖撚埋香港網絡,成班非專業人士又移唔到民真係一齊仆街

放心支那仲要靠香港
唔係你以爲支那點解死都要掛住一國兩制個名?
因為支那要靠香港呃外資
香港玩完個時支改一定都玩完

我覺得大陸就算玩死香港都會把香港拉入封鎖線內控制, 因為而家9成香港後生既都反共, 佢無理由養大個仔打老豆, 不如係細既時候打死個仔算, 你覺得中共做唔出?

On799, 幾時有個咁撚樣既老豆? 你忽上腦?

你唔知唔代表無呀, 你睇多新聞再講啦

臭閪支那賤種
香港1842年出世
臭閪支那1949年先出世

有D人以為地方大,就又爺又爸,爺你老母,爸你老母臭西就有!

有時間就去讀下近代史啦!
ban同性戀幾好
依樣我支持中俄
唔止咁
文革2.0正式開始

竟然

獨裁國家例牌對付同性戀

香港都冇事啦

支那既男女失衡 嚴重好多
好似去到1.3:1

香港調返轉, 女多男少(後生既較平衡)
唔止咁
文革2.0正式開始

竟然

獨裁國家例牌對付同性戀

關咩事
唔通開左同性戀多左既男人就會走去搞gay咩
呢d野天生,就算禁佢地都唔會變返鐘意女人

可以後天培育架
共產國家, 無咩係唔可能
唔止咁
文革2.0正式開始

竟然

獨裁國家例牌對付同性戀

香港都冇事啦

... 係咩 我記得之前睇過個巴打po 個數據出黎係話
香港其實係男多女少 女多 係因為計埋d 賓賓
唔明大家做咩仲咁好笑,而家香港仲有得上網,過多十年分分鍾比大陸禁撚住鎖撚埋香港網絡,成班非專業人士又移唔到民真係一齊仆街

放心支那仲要靠香港
唔係你以爲支那點解死都要掛住一國兩制個名?
因為支那要靠香港呃外資
香港玩完個時支改一定都玩完

我覺得大陸就算玩死香港都會把香港拉入封鎖線內控制, 因為而家9成香港後生既都反共, 佢無理由養大個仔打老豆, 不如係細既時候打死個仔算, 你覺得中共做唔出?

臭閪支那賤種
香港1842年出世

你地班人除左講野兇狠, 滿口粗口之外, 仲做到咩野出黎, 唔計大陸大唔大, 係唔係爺爸呢D, 佢要將香港加入封鎖線之內, 你地有咩野可以做? 網上打幾粒字就可以? 呢度咁多人, 但本土, 港獨集會永遠得個幾條友出現, 事後仲要俾人貼圖笑
係到屌人有燃用, 夠彊你去對住解放軍講粗口練下膽色啦
屌那星,一陣文革2.0班支那又湧入來香港
唔係支唔支持5毛講法

但長遠黎睇,如果香港仲維持依種政治社會環境
我認為 香港有機會鎖埋一份
只係明鎖定暗鎖

鎖意思係 自我審查加劇

- CCTVB 同其他本地電視台 電影 拍種類 題材
再進一步萎縮
- 電影上映種類 開始暗中收緊
- 所謂自由市場 可用的網上睇外國劇集軟件
會俾中資收購 或用其他方式合作

所有目的 就係打擊主流媒體 大眾 自由思想
唔止咁
文革2.0正式開始

竟然

獨裁國家例牌對付同性戀

香港都冇事啦

... 係咩 我記得之前睇過個巴打po 個數據出黎係話
香港其實係男多女少 女多 係因為計埋d 賓賓

唔計賓賓好似都係女多
因為女人長命d
以同樣廿幾至三十幾既人黎講
男人係多少少

24歲以下既男女比例,係男仔多少少
所謂既女多,係4x歲以上
除非連登仔志願係諗住煲老藕/驅風
如果唔係就唔好打咁多飛,咩女多男少,報紙佬呃你班傻仔咋
一早要
困晒班hihi唔比周圍攪人就啱
唔止咁
文革2.0正式開始

竟然

獨裁國家例牌對付同性戀

香港都冇事啦

可能咁,依家開放比人生第二胎
佢地好似連果隻咩大陸驚王者都要鎖玩嘅時間
唔係支唔支持5毛講法

但長遠黎睇,如果香港仲維持依種政治社會環境
我認為 香港有機會鎖埋一份
只係明鎖定暗鎖

鎖意思係 自我審查加劇

- CCTVB 同其他本地電視台 電影 拍種類 題材
再進一步萎縮
- 電影上映種類 開始暗中收緊
- 所謂自由市場 可用的網上睇外國劇集軟件
會俾中資收購 或用其他方式合作

所有目的 就係打擊主流媒體 大眾 自由思想

家下香港拍咩都只係為支那市場, 自己都內部審查左先啦, D藝人如果想上支那做野, 自己第一個變5毛先

臭閪支那賤種
香港1842年出世

你地班人除左講野兇狠, 滿口粗口之外, 仲做到咩野出黎, 唔計大陸大唔大, 係唔係爺爸呢D, 佢要將香港加入封鎖線之內, 你地有咩野可以做? 網上打幾粒字就可以? 呢度咁多人, 但本土, 港獨集會永遠得個幾條友出現, 事後仲要俾人貼圖笑
係到屌人有燃用, 夠彊你去對住解放軍講粗口練下膽色啦

冇人答到我個1997

1841 年香港開埠,清朝大敗於鴉片戰爭,將香港島割讓英國

1842 年仲係中国清朝
1912 年中華民國成立
1949 年中華人民共和國成功奪權建國

1997年香港主權從英國移交到中共

香港百多年經濟、產業發展,在國際及亞洲上的領導地位
與建國不足50 年的中共有何關係? 輩分從何談起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞