中國開始文化鎖國

409 回覆
599 Like 2 Dislike

最新舉措.....
大陸真係on9
有上開微博八卦中国政治嘢嘅,應該都會知道有個叫xx神棍嘅微博號
有唔少對大陸發展走勢嘅預言都發生咗(無話100%全中),其中有兩條係幾特別:
1. 中国糧食好快唔夠而主食變成薯仔
2. 香港深圳邊境會強化圍欄圍牆

有冇講原因?

計劃經濟 外匯乾竭

有冇link share
有d興趣睇下

條友被人封咗幾十次微博號 你gooogle一下'神棍' '預言' '藥丸' 試試
會否影響網上AV供應?

你睇正版咪冇影響囉
會否影響網上AV供應?

你睇正版咪冇影響囉

強國另類私拍就…
遲下會唔會鎖埋香港
有乜問題,只係一個反壟斷行為,禁止產品輸入
美國成人都做架喇。

當強弱倒轉,歐美咪一樣會咁…
就好似大陸人買當地物商咁,歐美人一樣會立法保護返自己利益。
鎖入唔鎖出?
困住班支那人都好
德政
鎖入唔鎖出?

使乜鎖出
出面嗰班係中國人咩?
鎖入唔鎖出?

佢不知幾時輸出佢D野出去
點會鎖
最好全世界都迷佢D野等佢渣住你地春袋
鎖入唔鎖出?

使乜鎖出
出面嗰班係中國人咩?

咁即係標題唔係鎖國啦
美國成人都做架喇。

咩叫成日都做?
有咩例子係完全封鎖外國資訊流入?
有上開微博八卦中国政治嘢嘅,應該都會知道有個叫xx神棍嘅微博號
有唔少對大陸發展走勢嘅預言都發生咗(無話100%全中),其中有兩條係幾特別:
1. 中国糧食好快唔夠而主食變成薯仔
2. 香港深圳邊境會強化圍欄圍牆

有冇講原因?

計劃經濟 外匯乾竭

有冇link share
有d興趣睇下

條友被人封咗幾十次微博號 你gooogle一下'神棍' '預言' '藥丸' 試試

https://m.weibo.cn/status/FahaLxMBg

this?
微博上嘅嘢被官方剷哂
我試下搵返d截圖俾你睇
大陸綜藝,漫畫,劇同埋音樂好多都好高質

一打膠唔洗找
美國成人都做架喇。

人如其名
鎖入唔鎖出?

佢不知幾時輸出佢D野出去
點會鎖
最好全世界都迷佢D野等佢渣住你地春袋

點樣輸出, 支那野有咩歌明,明星係亞洲以外受歡迎

軟實力咁差
輸出大量移民就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞