【窮奢極侈】讀大學讀到我最後身敗名裂 (一)

316 回覆
147 Like 5 Dislike
pish
好想睇續集

大家幫手推下吧,過百正評就寫

狂推
Btw 今年書展仲有樓主嘅舊作買!
其實詩雅係咪真係收咗2千萬?

咁都要問,你真係要睇多次了老友

向現實低頭
記得舊登係咪貼過續集 講邊個敲門
其實詩雅係咪真係收咗2千萬?

咁都要問,你真係要睇多次了老友

向現實低頭

真係每個人都有個價
好想睇續集

狂推

無時間落書展啊,邊本呀?
多謝支持啦

好記性啊你
係,嗰個其實本來係續集既頭
我覺得你貼得太快,所以先比較少人睇到

我費事煩丫嘛,明明舊故又吊大家癮

所以你個故係好睇的,支持你
利申:以前在高登已睇過一次,今次再追了一次
好想睇續集

狂推

多謝支持啦

精神病人空白日記

幫手推推丫多謝你支持
好想睇續集

狂推

多謝支持啦

精神病人空白日記
嘩依本仲有?市面上揾唔返,買一本少一本,快啲買

利伸: 我星期日自己落去買番幾本先
有無人訓唔著呀 睇下啦

好記性啊你

會唔會貼埋邊個敲門果篇出黎?
外國撚第一次追故追到唔訓,超好睇
外國撚第一次追故追到唔訓,超好睇

多謝你
畀個正評加幫手推推吧

雖然係咁叫人推,我都幾羞家

好記性啊你

會唔會貼埋邊個敲門果篇出黎?

嗰篇我無留低,高登有

幫手推推丫多謝你支持

繼續推

想問下股票果段係咪執過?

幫手推推丫多謝你支持

繼續推

老實,嗰部份我懶,無執

幫手推推丫多謝你支持

繼續推

當年好似講過係參考大時代?

幫手推推丫多謝你支持

繼續推

當年好似講過係參考大時代?

嘩你好好記性
係,參考方進新大戰陳萬賢一段
因為我係大時代fans
推 好想睇續集
推 好想睇續集

續集續集
推到有續集
竟然無人睇 明明記得個陣好鍾意睇
Red is good
多謝大家依舊支持,但或許就讓這個故事在此完結吧

其實我已放低小說支筆有一段頗長的時間,兩年沒寫新的東西了
這次心血來潮,本來想再貼一遍《讀大學》這個故事,畢竟一來我沒寫新的,想用這故事作開首,讓大家重新認識我之餘,也再次開始寫網路小說。
二來我也真的很喜歡這故事,重看一次也不失禮。我敢說,如果當時能出版,會是一本能暢銷的小說。
但這世界,沒有如果。

也感謝給正評的新舊朋友,真心感謝,一粥一飯得來不易
跟對這故事有興趣的朋友說說,我本來兩年前想好的續集橋段
本來我想寫,在早段已給淘汰的marco被趕出校後,死心不息想要向世人揭穿公子會
沒料到追查下去,發現公子會只是初階,當公子會出身的人畢業後,將會被選拔進入勢力更龐大的組織「帝國會」。這個組織內包含所有社會上的精英份子,掌管亞洲區的命脈,一切大決定都經由他們主宰
同時,marco也有機會加入一個幾世代以來為了打敗帝國會而存在的秘密會社...
我打算續集的時間線與第一部的時間平行,所以最後有人敲門的那個人,就是marco

對,就這樣吧
也許,大學兄弟會已不能被現在的朋友所喜愛
我不打算放棄,就重新出發吧,就像兩年前那一天,我因為人生低谷而執筆,開始寫了第一個故事
也許換個名字,再寫一些好的故事,讓你們再一次喜歡就好
大家晚安,靳瑞的故事暫時就說到這
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞