[紅磚]2017 DSE JS3624 職業治療討論區

268 回覆
12 Like 4 Dislike
另外都想問下year1係咪已經好chur?
聽講放射既year1就會無咁chur,因為想俾d時間自己pick up同適應
聽講放射既year1就會無咁chur,因為想俾d時間自己pick up同適應

chur有chur過嘅姐
想知出placement會唔會好難?
一fail就。。

正正常常冇重大錯誤 例如整跌patient 唔見排版 attitude唔professional 點都拎到個C既

各位真心想幫人有empathy先好入ot 如果唔係你日日做同樣野(remedial,assessment...)你一定後悔

利申 升year3

點先可以係現實中做到professional manner/attitude ?有無啲典型例子可以分享下

btw 我都覺得最起碼要有興趣同熱情去認識啲patients
見到佢地開心 都會一齊開心。傷心亦然。

利申 唔知頭唔知路既yr1
唔知係咪問得唔夠多問題or帶組唔夠淡定,比ce反映話唔夠成熟

ce1~2 最重要係個attitude 因為識既野唔多
ce3~4 都final year 一定考knowledge

我個ce話點show到個attitude呢 第一係主動 主動問問題或者幫手 好多時候出place咩都唔識 好自然會一碌木企左係到 但應該多d幫手例如帶patient安排坐邊 唔識既有唔明既盡量問同諗多d soft skills都好重要

好似有d搏唔到

Chur唔chur睇下你點睇架姐
個人覺得year1 sem1完全輕鬆 sem2都話辛苦d
6547 55 bio bafs
擺A1大唔大機會

4C+2X 有32 weighted之後都幾好 個人認為擺機會入嘅機會幾大
6547 55 bio bafs
擺A1大唔大機會

4C+2X 有32 weighted之後都幾好 個人認為擺A1入嘅機會幾大
我5554 bio6 chem6 econ5 有冇機
希望搵到同學仔
我都黎緊ot year 1
希望搵到同學仔

Welcome to ot
記住玩ocamp

應該有
希望搵到同學仔

留名待笑
其實講真無bio底yr1都會辛苦 當人哋輕輕鬆鬆又上莊又玩soc都可以有B range 但你讀到隻狗咁都係得個C

可以一戰
其實講真無bio底yr1都會辛苦 當人哋輕輕鬆鬆又上莊又玩soc都可以有B range 但你讀到隻狗咁都係得個C

識人冇讀bio入黎屌打有讀bio嘅人
4564667 phy chem econ無bio
因為本身想A1物治但應該無機,各位師兄咁我放ot A1甚至A2有無機?

因為OT睇重中英文bio 所以你個case會輸蝕d 如果想入OT建議你擺A1

Radiography 好有機
希望搵到同學仔

留名待笑

有咩好笑
一fail就。。

正正常常冇重大錯誤 例如整跌patient 唔見排版 attitude唔professional 點都拎到個C既

各位真心想幫人有empathy先好入ot 如果唔係你日日做同樣野(remedial,assessment...)你一定後悔

利申 升year3

OT都仲想問人知Placement難唔難

OT Year4見到Patient血壓200/140都仲做運動 80/40就同個patient坐 都唔知話on9定點好

最緊要係Anatomy又唔熟又唔識問人
課程唔識教Muscle performance exercise tolerance training variation
仲想話Sympathy
唔整死人算係咁啦仲話幫人
一fail就。。

利申 升year3

OT都仲想問人知Placement難唔難

OT Year4見到Patient血壓200/140都仲做運動 80/40就同個patient坐 都唔知話on9定點好

最緊要係Anatomy又唔熟又唔識問人
課程唔識教Muscle performance exercise tolerance training variation
仲想話Sympathy
唔整死人算係咁啦仲話幫人

year 4學生唔識都唔係好出奇啫
個個都會睇會教咩
希望搵到同學仔

留名待笑

有咩好笑

講到咁口響
4564667 phy chem econ無bio
因為本身想A1物治但應該無機,各位師兄咁我放ot A1甚至A2有無機?

因為OT睇重中英文bio 所以你個case會輸蝕d 如果想入OT建議你擺A1

Radiography 好有機

A3放radio 得唔得?
今年轉做4c+2x
個收分會唔會回落啲

今年PT計Best6個分一定會高好多wo

今年PT計Best6個分一定會高好多wo

點解會高好多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞