outer wilds 真係好難玩!!

110 回覆
28 Like 1 Dislike
subnautica 對有深海恐懼既人來講
係恐怖game來

outer wilds探索味重好多, 同埋個星球設計
劇情都好好多, 但玩起上來應該無Subnautica 咁多野玩
宇宙之眼
呢隻都係恐怖game 幾百種死法
不過呢隻game探索解密同音樂都係超一絕
當初要趕game pass前落爆機,搵左少少攻略睇有d後悔

不過最尾個結局同表達手法真10/10
建議爆機後上網搵埋劇情解說,真係好撚正
唔好睇攻略啊
呢隻係想失憶再玩過既其中一隻game來
https://lihkg.com/thread/3060421/page/1?post=2
有冇人裝左呢個MOD?
我裝完冇反應
唔想睇簡體
冇用過依個mod 不過個post好似冇咁詳盡 試下跟steam post 睇下會唔會係少咗啲setting位之類
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2809215983&searchtext=traditional
唔知會唔會係version問題
玩到尾聲了
啱啱終於去咗量子衛星
去到宇宙之眼位置個時都幾心寒下….
揾齊所有線索所明白埋個原理之後 終於去到quantum moon嗰度嗰陣真係幾有滿足感
靠自己玩係好玩好多

我都有睇吓攻略
隻game咁好玩?
我之前game pass download左頭5分鐘見佢同一堆人講野無配音唔係好知做乜就刪左, 而家down番試下先
係好撚正,如果你鐘意呢類題材

故事一流

subnautica 都係正野
頭三四十分鐘都大約仲係教學/講世界觀/加強代入感
起碼叫揸飛船上太空先正式開始你嘅探索冒險

冇配音 但係啲音樂音效好正
打爆咗機
入宇宙之眼個時好大壓迫感 好空虛好恐怖…
但玩到呢幕覺得勁撚震撼原來我仲有同伴

但睇返解說
會唔會其實主角只係孤獨一人
宇宙之眼用佢既記憶創造咗佢係旅程中見到既人
玩埋個 dlc
恭喜爆機 睇完又想返去玩多次
恐怖game但好撚好玩
邊忽恐怖
爆左正game,勁鐘意,但dlc 好恐怖
呢隻game要100%都唔易
好暈
有無咩解決方法 食暈浪丸得唔得
我用vr玩都未暈
不過食暈浪丸真係有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞