outer wilds 真係好難玩!!

110 回覆
28 Like 1 Dislike
跟住tips log貼士玩
等玩晒基本再玩會好D
不過我覺得你買左一開始都未必玩到DLC😂
「探索哂一個星球先去另一個」
有啲星球有時限,有啲要中期先入得
反而係要刷幾次自己識分配時間
(唔想太劇透,希望你明)
呢隻game探險嘅體驗真心屈機
慢慢摸索下先
唔同星球都會有其他星球嘅hints,所以唔需要亦都唔好淨係探死同一星球。

呢隻game最癲嘅地方係佢唔會用一啲特定嘅道具嚟unlock process, 永遠都係響某個地方學一啲mechanics, 再響其他地方用番出嚟。飛船入面嘅log係你嘅好幫手。
哩隻game jeng
玩緊dlc
btw,有宇宙恐懼症同幽閉恐懼症既人唔岩玩呢隻game.尤其雙子星嗰度幾有壓力
有宇宙恐懼症嘅人真係會突登down隻宇宙驚嚟玩咩
不過我玩完之後有鮟鱇魚恐懼症就真
其實唔難 所以唔好睇攻略
全隻game所有野都可以靠自己揾到
呢隻 game 真係好神,連個 dlc 一樣咁好玩
覺得其實又唔太需要跟住ship log玩 想探索邊度就去邊度 靠好奇心驅動個feel勁有探索感
ship log幫你記下啲重點 等你去其它地方兜完十幾廿個圈之後都可以好快咁記返起啲細節
係,我都係玩到中後期先睇ship log.基本上你去任何一個地方搵到d對話,都會guide你去另一個地方
推薦埋你玩 深海迷航 有兩集
之前玩過
ps4 pro得30fps玩咗陣棄咗
同埋一開始唔知要做乜
雙子星初初成日比沙埋撚咗
成日高處跌死就真
我都係,好想玩落去
但真係好暈
咁先有太空既感覺
依隻真係神作,好鍾意佢個設計,限時之內搵答案/解決方法 ,一隻game有齊曬手宇宙探險,宇宙既奧秘,宇宙/生命既起源

第一次入黑洞真係好似interstellar入四維咁,唔知會去左邊,嚇到我死
lm
第一次上太空個種feel真係正到
subnautica都係探索類,不過比起outer wild建設成份多啲,而且地圖都大好多
Outer wild某程度上其實係walking simulator
故仔我覺得兩邊都好好,都係四圍explore collect hint, 而且未明文明既神秘感做得好好
記住千其千其唔好睇任何劇透,唔係成game就冇野好玩
第一次睇到日出日落嗰下都勁正 個大氣層加埋啲光影
是但玩就得, 唔一定係玩晒一個星球
因為最後都係指向同一點
不過為左唔好唔記得之前既野, 跟住個log提示玩會連貫D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞