[IVE] i大討論區(14) 地獄SEM 3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

唔好哂錢再讀fd啦 哂錢又哂時間
一係做野做一年當草學費先 下年早啲排隊
一係就揀第科啦
幼教社工呢啲科咁熱門你都可以搭正12點先去排隊
親生仔都係預得好少位架咋
今日有份做helper 十點開始面試 十一點半左右成個dept除左長者照顧 已經爆哂

應該反省下點解唔一早就報名

我都知自己真係on9 12點準時先到
宜家就有3個情況
一係返多年工 一係讀返FD 其實2樣都係返工嫁啦係多同小既分別
一係等明愛offer(希望有 )
其實一早就報左名嫁啦 total in左 3 次
第1次就唔收 第2次就full曬 第3次就DSE唔夠分

巴打interview好差咩 正常都收 身邊既同學入唒社工HD

利申:cecs fd

第1次interview唔收我
第2次就vtc 畢業生計劃排左45分鐘之後到我in先同我講full曬
今日就同我講用DSE分去計 咁當然唔夠啦

巴打interview好差咩 正常都收 身邊既同學入唒社工HD

第2次就vtc 畢業生計劃排左45分鐘之後到我in先同我講full曬

有冇諗過等後補學位再報其他HD

有冇諗過等後補學位再報其他HD

已經排梗waiting list啦 唯有係得個 等
唔會考慮其實HD了 一心都係呢一科到
有無人讀multimedia
今日後悔無返學校睇下d師妹

secret屌臭dispensing 風氣咁勁既
有啲長 但請睇得就睇曬佢
想各位巴打比小小意見細佬我
15年DSE完衰左得8分 咁就報個fd business啦 讀完
轉完分有14分 再讀Banking & Finanes HD
不過sem 1都未完就quit左 因為始終覺得唔岩自己
目標就係social work HD 不過頭一次in完 唔收
咁我都明白 始終讀開商科 之後 7月7 去左報畢業生計劃
12點開始 12點準時到 已經有10幾個人排梗 心感不妙
first choice sw hd second choice fd community services
排左45分鐘 下個到我in 點知同我講sw已經冇位 full曬
我仲好天真咁覺得12點開始係12點先開始可以排隊
正正係呢點令我冇左offer
唉 咁都算啦 照in左先 入waiting list
今日8點幾起身 再去in多次 佢同我講我DSE唔夠分 入唔到
唉 我都冇得揀 咁都係照排住waiting list先
然後頭先打黎話fd community services 有位 要唔要
咁我話要左先 聽日去拎留位費單
問題就係到 本身已經讀完一個fd 冇理由再讀多個
但係唔讀又冇野可以讀 我DSE個分根本只有fd收
就算sw hd 真係有千分之一機會係waiting list 咁岩抽到我
最早都9月頭啦 已經開曬學 我真係唔知點算好
其實我仲報左明愛sw hd 最遲8月5號會派offer 不過我覺得有offer既機會好低
已經浪費左呢一年了 我唔想再浪費一年時間黎等下年既畢業生計劃
唔知點算好 唉
一切一切都係當初DSE唔好好認真讀書既錯

利申 : 已經冇野可以輸

你又係on9既
讀熱門科唔retake dse
晒左成年時間
double FD 又係一件on9既事
我係你不如認真讀好一次dse 打好個底 先去讀hd
如果唔係你讀hd都係死撚硬
認真enrichment 真係拉分用

巴打係咪都reg左啦

reg左 睇黎可以做同學

巴打加我telegram:goldsoulx
遲d有野可以交流下
15年DSE完衰左得8分 咁就報個fd business啦 讀完
轉完分有14分 再讀Banking & Finanes HD
目標就係social work HD 不過頭一次in完 唔收
first choice sw hd second choice fd community services
排左45分鐘 下個到我in 點知同我講sw已經冇位 full曬
今日8點幾起身 再去in多次 佢同我講我DSE唔夠分 入唔到
然後頭先打黎話fd community services 有位 要唔要
就算sw hd 真係有千分之一機會係waiting list 咁岩抽到我
其實我仲報左明愛sw hd 最遲8月5號會派offer 不過我覺得有offer既機會好低
已經浪費左呢一年了 我唔想再浪費一年時間黎等下年既畢業生計劃
唔知點算好 唉

一係就揀第科啦
今日有份做helper 十點開始面試 十一點半左右成個dept除左長者照顧 已經爆哂

點解會有時間做幫手....
SEM3已經咁唔得閒

仲英文就完sem 咪做下廉價勞工

Rip
唔知點算好 唉

一係就揀第科啦

點解會有時間做幫手....
SEM3已經咁唔得閒

仲英文就完sem 咪做下廉價勞工

讀Ty Civil 留名 有無同學相認

secret屌臭dispensing 風氣咁勁既

因為dispensing真係爆撚左
啊!
啊!

啊!

好噪
啊!

好噪

啊!

好噪

啊!

好噪

請問巴打 個新生入學註冊系統點用 明明岩都講我登入資料錯誤
請問巴打 個新生入學註冊系統點用 明明岩都講我登入資料錯誤

自膠sor

Rip

點解
報左civil 無讀m1m2 phys 應該自修邊樣先好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞