[IVE] i大討論區(14) 地獄SEM 3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
差一半

你開始溫電b就會更想死

佢電b test高分過偶像
你洗同佢擔心

test還test
ea撈撚埋一齊好撚亂

Ea真心難好多咁

睇返近幾年啲題型算

想玩死你,你就算睇幾多年題型都冇用。最安全係了解明白背後既logic 呢兩年開始冇得淨係熟讀考試技巧就得
差一半

你開始溫電b就會更想死

你洗同佢擔心

test還test
ea撈撚埋一齊好撚亂

Ea真心難好多咁

睇返近幾年啲題型算

想玩死你,你就算睇幾多年題型都冇用。最安全係了解明白背後既logic 呢兩年開始冇得淨係熟讀考試技巧就得

可惜係完全了解唔到

你洗同佢擔心

test還test
ea撈撚埋一齊好撚亂

Ea真心難好多咁

睇返近幾年啲題型算

可惜係完全了解唔到

盡力啦
差一半

你開始溫電b就會更想死

你洗同佢擔心

test還test
ea撈撚埋一齊好撚亂

Ea真心難好多咁

睇返近幾年啲題型算

可惜係完全了解唔到

same ,靠背都攞到8成
差一半

你開始溫電b就會更想死

你洗同佢擔心

test還test
ea撈撚埋一齊好撚亂

Ea真心難好多咁

睇返近幾年啲題型算

可惜係完全了解唔到

ea 今次真心驚
差一半

你開始溫電b就會更想死

你洗同佢擔心

test還test
ea撈撚埋一齊好撚亂

Ea真心難好多咁

睇返近幾年啲題型算

可惜係完全了解唔到

project又未做完
差一半

你開始溫電b就會更想死

你洗同佢擔心

test還test
ea撈撚埋一齊好撚亂

Ea真心難好多咁

睇返近幾年啲題型算

可惜係完全了解唔到

project又未做完

差一半

你開始溫電b就會更想死

你洗同佢擔心

test還test
ea撈撚埋一齊好撚亂

Ea真心難好多咁

睇返近幾年啲題型算

可惜係完全了解唔到

project又未做完

加油啦同志
DSE 考得好差得 32323
報左Creative Media
已交5K留位費
有冇巴打讀緊/讀過依科?
依科讀咩既? 前景點? 多唔多女同學?

有冇巴打可以答下我
因為真係好擔心會晒兩年時間
已交5K留位費

有冇巴打可以答下我

讀得cdm di依d科 預左唔會有乜前景 香港地做design
女同學一定多 讀得di
已交5K留位費

有冇巴打可以答下我

讀得cdm di依d科 預左唔會有乜前景 香港地做design
女同學一定多 讀得di

Creative Media 我睇課程同MM真係差唔到幾遠
學既野應該仲多過MM添 PROGRAM啊影相啊動畫啊GRAPHIC啊呢啲都要讀

MM都有MARKETING讀
但其實都係啲入門野 同埋剩係一個SEM
但CM好似個個SEM都有咁 眼見都好多倫理科
如果你唔轉科繼續真係可以講加油
仲要HKDI咁多閪老師 剩係BAN橋都BAN到你想死
努力GPA過3可以駁下AIM CITY CM
識幾個朋友都係CITY CM畢業做緊廣告/STAKK個類MEDIA

利伸: MM學生
已交5K留位費

有冇巴打可以答下我

女同學一定多 讀得di

學既野應該仲多過MM添 PROGRAM啊影相啊動畫啊GRAPHIC啊呢啲都要讀

識幾個朋友都係CITY CM畢業做緊廣告/STAKK個類MEDIA

多謝巴打解答
其實我想搵科易讀D既HD畢業就算
CM依科洗唔洗英文好勁先PASS?
同埋係咪冇考試? (除左語文科)
CM係咪DESIGN科入面算冷門?
因為網上爬文都冇乜IVE CM資料
反而CITY CM就多D
已交5K留位費

有冇巴打可以答下我

女同學一定多 讀得di

多謝巴打解答
其實我想搵科易讀D既HD畢業就算
CM依科洗唔洗英文好勁先PASS?
同埋係咪冇考試? (除左語文科)
CM係咪DESIGN科入面算冷門?
因為網上爬文都冇乜IVE CM資料
反而CITY CM就多D

其實除左讀BA科都唔洗英文好勁架啦 你語文科想拎高GRADE咪要英文勁囉
我讀MM就冇考試 設計科我諗都冇咩邊科係要考試
加上你個科又冇數學讀(MM頭兩個SEM有數學 )

我個人覺得讀IVE真係唔好讀CM 以前三年制既話讀CM都還可以
但而家改左兩年制 兩年內要教識你咁多樣野: PROGRAM/GRAPHIC/拍野ETC
你都可以諗到課程有幾CHUR 同埋會教到幾深入 而且不少老師係返黎逗人工
所以你真係唔好預學校會教到好多野 大部分時間你都係要自修自學

同埋CM科真係周身刀無把利 乜都識D但又唔係話好精通個隻
你真係想做返呢行就搵樣覺得好玩有興趣自己精通左佢啦

唔信仲喺到

唔信仲喺到

唔信仲喺到

唔信仲喺到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞