[肺腑之言] 千奇唔撚好去台灣升學!!!!!!!

122 回覆
223 Like 7 Dislike
如題
台狗戇鳩鳩唔在講 台妹無想像中咁純都無謂提
唔好以為讀到台灣所謂五大就好威
人地台灣僱主見你唔係本地人已經唔會考慮
成功係個邊定居係好少數例子
識好多朋友讀所謂五大甚至台大都係返黎乞食
而且你dse唔係有返咁上下過到去都係讀唔掂
上年16.5分入五大讀電機條傻鳩依加讀到就黎quit U
有返咁上下既應屆考生我建議你都係讀local好好多
差少少既朋友讀asso上返去啦 過台灣都係曬錢曬時間
肺腑之言
噉如果local畢業去台灣做嘢呢?

貪台灣塑化劑多?
我響清大畢業
台灣係大學生活好精彩
不過張沙紙返嚟香港無鳩用
讀ive好過
我響清大畢業
台灣係大學生活好精彩
讀ive好過

岩呀清 所以奉勸今屆dse考生真係唔好去台灣
今年入local又易左

貪台灣塑化劑多?

唔係
係我想做嘅公司喺tw

貪台灣塑化劑多?

唔係
係我想做嘅公司喺tw

如果係台積電都ok既 其他? 不了

貪台灣塑化劑多?

唔係
係我想做嘅公司喺tw

Game company呢
我響清大畢業
台灣係大學生活好精彩
讀ive好過

今年入local又易左

清你老母
16.5 分係點出嚟 畢左業好幾年唔識計
我響清大畢業
台灣係大學生活好精彩
讀ive好過

今年入local又易左

清你老母

清好波!

貪台灣塑化劑多?

唔係
係我想做嘅公司喺tw

你預做到爆肝

佢個台灣加權分 條友dse好似十零分 乘出黎得16.5
咁考多次都衰英文可以點
台灣又多科選擇
有小小想去台灣讀cs

即係好似city bba又唔知邊科乘幾多, 其他科又乘幾多咁樣?

利申外國撚
咁考多次都衰英文可以點
台灣又多科選擇
有小小想去台灣讀cs

衰英文 你過到台灣英文會更加差 除非會自己温ielts如果唔係你預英文會退步到仆街

貪台灣塑化劑多?

唔係
係我想做嘅公司喺tw

你預做到爆肝

做game到到都爆肝架啦

即係好似city bba又唔知邊科乘幾多, 其他科又乘幾多咁樣?

利申外國撚

中英數三個主科x1.3 再接分組將elective x1/1.1/1.3/1.5

利申外國撚

中英數三個主科x1.3 再按分組將elective x1/1.1/1.3/1.5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞