iPhone MagSafe 尿袋討論(4)

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
有冇師兄用過呢款switcheasy

一般般

買黎體驗下都ok
少條線唔使鳩揈揈咁囉,係方便嘅
請問邊樣?🙇🏻
magsafe差得慢
又好易熱
會想用番線差
星期四係club買,星期六到手,比預期中細同輕,亦都係唯一賣點卦,我13pro 電量39% 叉到上90% 用左 90分鐘(叉電期間只覆whatsapp,其餘時間螢光幕都係關閉),講叉速度係慢既,不過發熱量係微暖,而叉電期間拎住㩒電話都唔會太辛苦,可以接受。

未入手既Ching 可以參考參考
垃圾,好用既係magsafe battery
同時買咗個副廠belkin5000同一個原廠magsafe用咗幾兩星期,發覺原廠嘅真係有啲優點係副廠永遠冇可能做到

唔講動畫,淨係溫度控制已經贏9條街,belkin個個係暖暖地但叉得耐都係會逐漸變熱,但接受到。

而原廠個個係直頭渣住係手成個鐘都唔覺得熱。同埋充到80%之後電話減速佢會配合電話「智能」地減速,唔會照用最大W數叉浪費咗啲電,會變得更加「唔熱」。

其他副廠往往電話開始減速佢都照用最大W數,結果熱到仆街而且啲電轉曬熱能散失係空氣。結果5000
mah但其實唔係充多過原廠好多
Club用埋分5舊水好似又幾抵玩
順帶一提其實belkin個個都只係7.5W,我真係唔敢想像15W個啲究竟會熱成點
要等原裝減價
官方15w magsafe塊餅溫控好嚴一熱小小就減速唔會熱到話拎唔到
原裝咪減左law 579
未update 既冇7.5 w 得5w
579 算平啦
有無人會diy個支架上去
小米
插電腦update 都唔駛1分鐘,當日收貨已立即攪掂
用左成個星期先知原來要update
插ipad 3分鐘搞掂
請問用coconut battery睇唔睇到粒magsafe battery 個battery cycle 係幾多架?
減得價係咪就快出新款?
有無人會買粒magsafe battery pack當magsafe charger插線用
你不如買多個座
淘寶見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞