[抑鬱/焦慮/躁鬱/思覺失調/其他]情緒病圍爐區(14)

1001 回覆
25 Like 6 Dislike
fluoxetine 20mg
屌 好想停藥
自己接受左自己既情緒,但朋友接受唔到,每個星期都send msg問我開心返未,可以點算
問兩句就冇事個啲都係順口問,你求其答算喇
我唔知點答,俾人不停叫我出街晒太陽做運動快啲開心返話陪我,但我只想一人靜好耐好耐,一個人都唔想見,咩都唔想做。
起碼仲堅持問你先丫
我已經令兩個人死心唔再理我了
THC
如果淨CBD我覺得係無用
1mg 有等如冇, 食左成個月 開始唔會呆滯
淨CBD 身體唔會有反應的.
Netflix 睇左Take Your Pills: Xanax 幾有共鳴
想問有冇人有解離症
原來會有關係而家先知
新手食咗ricotril + desvenlafaxine 幾日, 情況仲好似差過未食藥之前, 想請教一下係咪第一週適應期係咁
腰椎有條肌肉叫psoas,作用係將隻腳向心口方向屈,當一個人進入咗緊張模式,個腦會命令身體啲肌肉作兩手準備,戰鬥或者逃跑,而psoas就係逃跑嘅肌肉,所以緊張會令佢變緊,長期緊就開始痛
你係咪一定有必要食鎮靜劑? 食好容易 依懶左戒斷個陣痛苦到你仆街

我過來人
我係中完之後有焦慮 食唔到野
當初以為淨係食血清素就得 點知要我食埋鎮靜劑
係咪可以同醫生講唔食
食唔食決定權係你到 當你一路食藥 然後慢慢到停唔食 過程都係你心態上既轉變 你唔改變思維 你只可以一世靠藥物 否則你停完又會焦慮返

呢隻鎮靜劑 你身體會適應 當你持續食 佢會慢慢減效力 你只能加大劑量去維持原來效力 你越食越大 你跌入深淵越來越深 想戒斷 到時要憑你強大意志力 你可以google一下呢隻藥既戒斷症

我當時食藥 係驚恐發作 我想信過來人一定明 唔淨止係意念上既 身體會有各種反應 痛苦無人明 我後來唔想一世靠食藥 就慢慢斷藥 當然有戒斷反應 後來停完 都會有驚恐發作 但我去適應佢 因為真係panic attack 你係點都死唔去 我會去感受佢既出現 唔退縮唔驚佢 一陣就消失左 你越驚越縮 佢就越令你痛苦 你唔縮佢就縮

共勉之
血清素係咪會呆滯同影響智商?
我有啊 成日都覺得啲野好唔真實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞