[抑鬱/焦慮/躁鬱/思覺失調/其他]情緒病圍爐區(14)

1001 回覆
25 Like 6 Dislike
我以前一樣, 試過叫白車, 而家當suppliment 食少少藥冇乜事, 試過cbt又好d, 可以試下
有冇食煙等?如果有就介左佢, 做下運動,晒下太陽
邊間吖
我係直接唔返
我睇嗰間診金$1000-$1600,視乎當日傾咗幾耐
藥費另計,以我為例,我食3隻藥,有兩隻藥食1.5粒,上次覆診俾三個星期藥,總數$3000,
但依位醫生好好,知我有經濟困難,診金俾50%discount,藥費俾30%discount,上次覆診就$2600
可以俾名?
懷疑自己情緒病,呢幾日開始會大喊,好似打乞痴咁,大喊完一場又有另一場,不停諗做咩個人會開心嘗試迫自己出去玩,但未出發先收皮咁坐坐下車落車坐返轉返左屋企,lunch都已經好幾日食唔落,而家好驚一間出房食飯時自己又爆喊。

我有咩可以做?我可以點自救?

急,就要出去食飯
幾乎完全冇分別,你揀返邊份工、識乜人、轉乜工等既既時機同決定遠遠遠遠遠遠大過你點入u同咩u grad
食緊倍思藥 100mg,開始無咩料到
係咪應該轉藥

好辛苦,
身邊啲朋友一係唔明咩事,一係避開晒
啲藥又搞到個人on99咁成日比人鬧
想傾下計又話放負搞串party
我ive升UGC
做過幾份,都有因為讀過ive而加分
有班自稱clinical psychologists嘅連登仔會網上欺凌,小心小心
又係你呀,加油呀!
又話自殺既?仲未去?
我無話自殺喎,呢啲唔可以攞嚟亂玩
“死完話俾大家知” “班cp令人有機會想自殺” 唔等於 “我宜家去死”
一直都覺得無咩野,直到最近積埋積埋頂唔住爆,好辛苦,訓覺訓唔到,起身就作嘔,一出門就想喊,但又唔想留係屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞