得罪講句夏蘭特腳法咁粗糙點做球皇

164 回覆
48 Like 315 Dislike
唔計美朗
歷代既所謂球皇 老馬 施丹 大細哨 全部都係扭得有能力單天保至尊既球員 自己一個都入到波

夏蘭特係勁既 但冇全盛蘇狗 賓斯馬 雲佩斯個種自動波同細膩

如果維持踢法盤扭上冇突破 係佢可能未來會成為史上最佳既柱躉中鋒 但都唔會係球王
同樣地最好既門將 中堅都唔會比人稱之為球王
因為根本達唔到世人對球王既門檻
又想笑紐老師
相比起夏蘭特 個人認為迪布尼更接近球王級 亦更值得人歌頌
傳停帶射樣樣有 雙槍將 一腳遠射更加係救過曼城無數次
打陣地廢七成武功 而且佢First touch控得衰
次次要彈離身修正
講真佢入幾多波都好 只係抱團拎冠軍 作用甚至連全盛華迪都比唔上
如果佢唔係鏝,一早上左神枱

如果佢今年係巴塞配利雲
或者皇馬配成班黑鬼同賓施馬
基本上一定有

我覺得佢已經超越巴塞既沙維小白同埋皇馬既摩迪卻奧

而家睇下佢配夏撚呢個組合,如果掃哂咁多個獎盃,有無機會
又唔係話抱團既 走位同觸角都好好 但要隊友做機會/防反哨波
球王一定要扭波?
C朗都5屆金球

夏撚跟依家咁踢法,將來稱霸幾屆,都唔計係球王?

夏撚=入球,改寫球王定義得唔得?
只能講佢真係全能到仆街
佢個位換prime 利雲 cr7一樣入到咁多波
仲話佢勁過prime cr7 頂多同lv
大佬你條中場線星級陣容, 無限供應
利條中場全部2 線頭

仲要利主力係salah, 揾目標都係salah唔係nunez, 好難比較
你冇睇過c朗踢曼聯拎金球?
佢好似雲佬/恩沙基咁tap in就夠
可能佢都唔想做球王啦
KDB係球王級
唔係接近
佢比尼馬同夏世三更配世三呢個名
咁夏沙,係車嗰幾季都唔差嘅
你地無踢開波唔明,我自己踢開前鋒..
一個佢一個greizmen.. 最諗唔明點解會上到位...
完全無前鋒sense, d腳步錯曬, 位置感錯曬..
你地唔識波好難教你..
真正嘅前鋒波未到已經擺好太, 腳碗bell一bell已經射到出去.
垃圾前鋒波來到要控一下, 再踏1,2步踏順先射得出
同理 點解尼馬 夏會被人話係世三 球皇侯選人係有原因
有冇聽過人話伊巴 利雲係世幾世幾? 有既top3 前鋒囉
之前有巴打講過,佢踢得好嗰陣carry 到啲隊友踢得仲好
所以佢好難自己特別標青
之前有段interview講過佢係prefer assist多過入球
助攻仲難過入波
入波都仲話最後一腳自己決定,入唔入都係睇自己
助攻比咗個波出去,之後嘅事就交晒比隊友
咁多撚樣唔生性
下欄靠自己實際好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞