事實證明,由mirror爆紅開始,黃圈已經名存實亡

423 回覆
667 Like 178 Dislike
一大班黃絲為左mirror買老麥呀又話代言藍店無問題呀

結果就係黃藍界線開始唔清唔楚
價值觀嘅嘢係隨時間轉變
黃圈喺我眼中一早已經係個笑話
但正正係香港人最享受嘅贖罪券文化
其實好清楚,撐鏡 = 黃,反鏡/對鏡有威脅 = 藍
公眾人物jer食藍店=佢做過咩唔同又要周圍講咩
普通市民食藍店=死藍絲食開屎
Mirror拍片支持大陸=俾公司迫
陳奕迅支持大陸=貪錢忘本見利忘義死廢老
多謝鏡粉無限自欺欺人藉口令到黃藍大和解
黃店走去幫國務院宣傳都好撚好笑
Eason 一定多謝你
笑撚到我

仲要好多黃絲好自豪mirror多廣告、賺大錢
mirror同張敬軒之後依家再無藉口屌人睇eason
個啲黃條撚咩,根本係牆頭草,潮流興咩佢就賣咩
有班傻鳩KOL先成日吹奏Mirror代言M記,令到好多人爆買好威好勁
果啲人真係唔好叫自己做黃絲,叫黃尸就差唔多

個個變成叻哥
連衛兵又批鬥人 係咪要做苦行憎?乜嘢娛樂都冇晒先得?

連登2019年起已經冇黃圈啦
有咩所謂黃既代表冇俾人批鬥
杜汶澤 渣哥 龍門 試當真 sunny 熊仔頭 東方昇 100毛 個個都屌
諗唔到邊個所謂黃冇俾人屌過
應該係話連登定義諗唔到邊個叫黃

或者唔鐘意就食麥記/kfc都要批鬥
鐘意就用微博返大陸護旗都當冇野
呢個最撚賤格……最撚唔公平……
黃c食屎就啱……
不如直接講97已經完啦
由黃子華爛代宗師開始啦。

屌佢老母,果陣班傻閪同我講乜撚黃圈試金石
叫佢哋唔好一廂情願乜都分黃藍盲撐/反,就俾佢哋屌返我5毛搞事。

真黃就由鳩佢哋仆街折墮,有pr/偽黃就起勢咁奶,另外佢哋中意就屈染黃。
叫佢揸緊宗旨,就同我講國務院台有幾黃,有幾包容
呢班天真黃, 應該都差唔多大個
要接受事實, 呢個世界就係利益行先
首先 啲人黃唔代表係聖人 如果有錯嘅 有批評都好正常 批鬥=/=批評 例如龍門嗰類 某啲好明顯係別有用心嘅批鬥 唔係批評 我就點都唔會支持 但龍門一定有做得唔好嘅地方 有批評係正常

第二 M記係紅 點解食唔屌得? 當然 你係指緊某啲人雙重標準 咁冇計 我以前都講過一次 呢類人佔「同路人」入面唔少比例 所以我都唔會再有咩期望 但我本人當然冇食M記都冇支持中國一點都不能少歌手啦
Mirror拍片支持大陸=貪錢忘本見利忘義死廢柴
陳奕迅支持大陸上埋tvb星夢=俾公司迫
倒轉埋先後次序

又進化左
萬能key都分次序都幾搞笑
只要唔鐘意就岩用架啦
得喇得喇
只要你面皮夠厚就得架喇

過去呢兩年鏡粉講過既金句我地唔會唔記得既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞