消息:港府擬推出「三隧分流」新方案 紅隧東隧繁忙時段或加價20元

209 回覆
64 Like 38 Dislike
條街無位學咩人做政府
你覺得速遞公司同送貨佬會唔會同你分兩個價錢
err 我覺得啲車主會死都要揸車 因為覺得揸車好威威 女女鐘意

啱啱 google 將藍隧道 應該係 tko 福音
睇黎你好大影響,陰撚公
勁撚多,如果唔係有得渣下Uber,好多撚樣車都養唔起,扮撚哂野
係呀 好慘呀
你當係囉
唔夠就再加,你們偷著樂吧
但依家好似係propose剩係加私家車喎
巴士小巴嘅隧道費冇變
咁中間有咩推論過程係會令到公共交通工具加價?
係lor咁撚大反應,我就無感
你諗吓賺幾多錢都要泊巴士 個世界幾公平
馬上無人話貧富懸殊

天才先諗到
其實真係好on9
成班剩係識講加牌費
我一早講左
條街真係冇晒私家車既時候間傻西實喊住要求回復原狀
到時車都上唔到
焗住行路返工

咩會加密巴士地鐵
咪撚笑大人個口啦
到時100蚊答一個站都大巴人掙住搭
抄牌,加牌費,加隧道費
一班連登仔沖曬出嚟支持政府
咁支持政府好心19年就開始做順民
唔想比咪搭返車囉
我唔要加甜醬 我要一齊都無
到遲啲影響自己個陣先出兩句聲

車費加價 運費加價 外賣加價
消息指,在參考調查數據後,政府初步提出,在繁忙時間,紅隧和東隧的私家車收費各加價20元,分別為40元和45元;由於社會期望西隧減價,當局初步建議會減5元至10元,即是有機會為65元至70元不等。

消息又指,政府考慮到商業車輛會為社會帶來經濟貢獻,其中巴士載客量多,因此會減巴士隧道費;至於的士就全日劃一收費,以免出現爭拗。
幾時整條行人路加單車路免費過海
政府啲錢多左,咪用買黎裝備
連登仔真係撐政府
唔反了
有咩問題

政府加渣車既人既成本 係政策黎

唔係點會牌費加咁多

油稅又咁貴?

加到貴一貴令你主動唔渣

點都好過限制單數車牌行一三五 雙數車牌行二四六
減10蚊
問題係唔夠路,
你起多條免費嘅,紅隧咪冇人用囉
公共交通工具唔加價,係我睇漏

但多左人唔揸車坐巴士小巴,d繁忙既路線都仆街
問題係政府嘅配套未做好,就要搞依d改變人揸車習慣既野,on9到7彩
有興趣愛好唔代表要犧牲其他人福祉嘅夠有人鍾意喺室內食煙 周街屙尿 一句興趣愛好就大哂咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞