iPhone 14 係咪有dual sim slot?

19 回覆
1 Like 17 Dislike
上網睇話有physical slot放2張sim card
有冇人買左iPhone 14? 係咪真架
13一早有啦
上幾代都有啦
港版不嬲都有 啱啱先幫老母裝完
港版大中華版不嬲都有 啱啱先幫老母裝完
XR 已經有
坐左幾耐
屌你老母臭閪,你on79架?問乜撚野呀,一早有啦,唔識上網search架你?
樓主係手joke
2019年坐到而家
我都唔知, 一直以為 iphone dual sim 係一張 physical 另一張要用 esim. 謝謝樓主提出問題.
我特登上網問藍精靈
佢地都唔知,以為up to 13, 13 pro先有,14冇
跟住佢send左13/ 13 pro SIM card圖比我
原來14 SIM card槽可以一上一下咁放2張sim card
最搞笑係藍精靈都唔知,仲好多謝我話佢知
我就係見上網話可以用2張physical sim卡
但只得一個卡槽

我以為係咁:

點知原來係咁:
唔同地方嘅iPhone嘅sim 係唔同的,中国版嘅係雙physical sim,外國有D係 phy sim + esim, 要睇機背型號先確定到
ip11 都有啦, 第一日用iphone ?
exactly, 我部 android dual sim 都係呢隻 sim slot, 所以諗住 daul sim 一定係咁樣樣.

而我部 iphone 都係呢款 sim slot, 無留意到佢有分底面. 你咁講, 我開拆出黎睇先發現.

機到手果時無留意, 亦無去睇, 所以唔知道呢.
咁呢樣就真係攪笑左啲喎. 不過可能係 apple 都無錢比啲 staff training, 佢地都可能係即時 google 揾答案比你.
嗰下我真係覺得蘋果啲設計幾smart
不過都全靠佢send 13既圖比我,我先搵到
14出名冇改過野,應該同13差唔多吧😆😆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞