美股認真討論區MMCMLXXXVI

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
你睇法係?樂觀?
下星期掟多個烏入北約既炸彈出黎真係帶全世界落地獄
必然會有個反彈先,es 點都會上一上3850至3900
之後再跌定企穩就再睇
如果真係咁直落 FED咪提早減息

講緊9月13到而家 直落 彈都唔彈
我睇直落3400
老老豆豆 全世界政府都係幫有錢人嫁啦真係直落實出手,我柒都唔信佢敢繼續加
其實個市收皮佢都控制唔到 一旦衰退就唯有等個市自己recover
Fed就係要你重新洗牌
佢今日個方向都好清晰,要加到數據見到通賬下降為止
我覺得無乜可能同誘因
正常睇法要跌破3500要好大能量先得
基金去到果個位 應該係會越跌壞買
呢個位彈返上38真係好吃力,冬天能源危機
今日美帝先講完歐豬可能會有另一個危機,烏克蘭仲要入北約
我主倉係月供基金,美股平均價應該係大約spx 3000點左右
咁點解唔一下加100 甚至150個基點

長遠一定係熊 我唔否認

但係FED個時間表係慢慢落 明年年中落完反彈

照你講一下落到3400嘅話 咁點

下年年中落到2000?定1000?
呢個世界都忽忽地 都無話無可能
邊有人估到歐洲有仗打
不過我自己假設一個情況,如果普京個忽佬射核而全球股市閪冧,即刻all in
第樣唔講 金融地位肯定係
跟9月中既進度半個月磨到34,再睇數據吹d減慢加息步伐出黎
2000 ,1000就除非核爆既姐
冇事喇 跌返曬
頭先開市話入第一注soxs
有冇人跟左我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞