如果外星人遇到鬼會點?

44 回覆
6 Like 5 Dislike
外星人殺地球人,如果地球人可以變鬼,又可以殺死外星人,我係外星人唔會嚟地球囉!
可能有
記得有集搞乜鬼奪命習作,外星人down左套貞子片睇
你睇d上古畫,d神全部動物頭,仲唔係外星人
好大機會之後會怕黑
一齊去飲茶囉
你見到識的朋友會點
冇錯, 其他星球嘅人, 唔係人類樣貎, 大機會過係人類樣貎
你睇埃及啲神就知, 狼頭, 鷹頭, 貓頭...
即是話宇宙某處可能有喵星人

不過我認為呢啲外星人, 都只係比人類先進、同一維度嘅生物
喺更高維度, 有其他存在, 超越肉身生死, 睇通萬物, 能知過去未倈, 喺古代用人類明白嘅形象同方式向人類顯現, 教化人類, 我哋稱之為宗教同神, 而你依照既訂嘅溝通方式(儀式,咒語), 就有機會同佢哋互動
會點?好驚?
一睇標題就諗起呢套
真係勁好睇
貓星人做主神
嗱!首先,樓主你呢個問題好難用學術方面嘅層面做討論,所以我會用佛教、靈性同宗教層面嚟討論呢個問題。以下我所相信同講嘅belief system喺based on 《與神對話》1-3同《觀音之愛》呢幾本書,同埋其他正見正知正信既靈性頻道(就我所知的),例如:YT雙蛋俠客團。

情況1: 外星人遇到鬼既話,一般嚟講。外星人其實
都係同人一樣,有家庭、親人,同朋友。只不過
佢哋嘅科技、思維模式,同埋所身處嘅維度或環境,同我哋唔同。例如:我哋身處於三維度既宇宙邊緣地帶(你信既話),而三維度既外星人或者係三維度既其他存在體係宇宙中心地帶生活。善良嘅外星人喺唔會理個啲鬼,只會喺見到人類或者鬼真係有需要幫忙既話,就會出手相助,例如:你可以諗下地球點解會咁神奇沒所謂既大型既隕石撞落地球。相反,有惡意既外星人其實會綁架啲鬼做佢哋嘅奴隸,去做啲好似地盤既工作
唯物派會戰勝唯心派
我都想善良外星人教我知識,點先見到
Jm9?
睇歌詞啦
On9
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞