上到大學,開始好憎自己

42 回覆
63 Like 3 Dislike
想上莊識下人 自己又唔yo ,同陌生同學social 講嘢又冇話題,慢慢又摺埋一角,好難融入同識人 。讀書又唔係叻,上堂唔係好聽到明
(利申:engine fm)
你就係唔yo唔social個人悶無興趣唔主動
呢個就係你 唔洗眼紅其他人
engine=毒
你越接受唔到自己唔yo唔social
只會更加讓自己係咁
人與人之間會互相吸引做朋友
係因為佢地本身都有一定嘅自信同喜歡自己
如果你本身係咁嘅人
試下唔好批判自己
就算你真係唔yo 唔social
只要你願意去欣賞自已同埋接納自己就係鐘意摺埋
你就可能開始會有朋友
同埋唔好將人地睇法看得咁重要
同我同team丫麻,我勁幫人
Bye bye rubbish
死摺撚坐埋一邊
勁撚Kam仲要諗話題,洗唔洗同屋企人係屋企rehearsal一次
睇開啲啦,試吓慢慢融入,真係唔啱都唔使迫自己
利申:原本都係內向嘅人,自己慢慢開始試吓join人玩,玩下書完院野又得,engine又一定大把人玩,練大啲個膽,就會慢慢習慣。
最撚憎大yo狗,好嘈
咁咪唔好yo囉 點解要逼自己? 利申4年乜鳩都冇玩 亦都唔想玩
冇 是咁的 慢慢就會慣
因為唔熟既多人聚會只可以講好多流於表面既野
就算逼自己改,無耐都係會變返以前咁
逼自己改前設都係因為覺得自己某個面向唔好
咁樣只係同自己對抗當然會打回原形 甚至覺得自己更差
學識睇到自己係點 鐘意啲咩 同埋欣賞自己先係改變嘅第一步
到你yo 完又上莊,又會有其他嘢諗架啦

係毒就毒一世口拉,估你頂唔順
唔yo咪唔yo
大學4年
實識到啲同自己啱傾既朋友
自己有咩興趣 咪搵返個啲人
本來social唔叻 又要去識啲好yo既人
最後你都係會格格不入
建議quit
咁摺 成績又唔突出
畢業出到社會都係等淘汰

你都係想聽呢啲啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞