Apple Music幾時可以改進下

29 回覆
1 Like 19 Dislike
想聽下啲懷舊歌 又冇版權
得啲濕鳩外國人翻唱版

最on9係入歌落playlist
一入就落到最底
我想聽新歌呀
次撚次都要edit
禁住嗰三行移佢上最頂
有冇人明我感受
轉用Spotify
我以前都係用Apple Music
但有啲位真係極度頂唔順就轉咗Spotify
例如:
- 一定要用佢個iCloud music library,我啲local 無損強制轉晒佢個aac format
- 登出app store就登出埋Apple music,仲要重新download過啲歌

就算而家Apple Music有無損,我請願等Spotify出無損我都唔願意番轉頭
youtube 一定最齊歌
係 仲齊過youtube music
真,佢官方冇都有其他人自己放上去
限地區d歌登出完一轉想dl既話好似會鎖90日區?
記得好唔方便
好早unsub咗apple music,無損都冇用,吓吓要用iPad/iPhone 駁DAC 出HiFi, 留番Spotify加 subscribe Tidal HiFi算,方便好多,Spotify connect 大多數streamer都支援,Tidal就算用唔到Tidal Connect,都可以用DLNA/UPnP 射到去streamer

playlist 就覺得Spotify 最好

生果嘢太封閉,sub咗8個月後唔用
kkbox 都有無損
地平線都無
但音質垃圾,畀狗聽
好奇想知
有咩懷舊歌係冇版權?
和田光司
用電腦edit冇咁辛苦
日本動漫歌好多都係咁
所以反而係 日本d公司保守 死唔放上串流音樂平台
其他平台都冇咩? 我冇用其他唔知
用得 apple 野就唔好咁多聲氣
日本歌同日本動畫歌,邊間最齊?
d歌名仲要變左英文名
基本上 舊既出名動畫歌
eg 龍珠 男兒當入樽 數碼暴龍 高達都無 淨係得d 翻唱

如果真係堅持要串流聽 就用YouTube Music 聽片歌
YouTube
youtube 一定最齊歌
但音質垃圾,畀狗聽

連歌都冇就狗都冇得聽
一轉app store地區,Apple music下載嘅歌就冇晒

俾狗用
用得apple music都知你都弱智啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞