望住啲人撈偏撈到風山水起真係好心up

530 回覆
1791 Like 60 Dislike
好簡單 照鏡問下自己

如果衰左要坐十年以上接唔接受到

Ok既咪去試下

驚死既就專心捱騾仔啦

呢d錢唔係你賺
呢班仆街無視知識版權 關稅 唔比天收留黎做種
會呀 如果我件衫有專利 你咪比人告囉
Breaking bad???
就係禁止唔到賭博先要整個地方合法比人賭
全部去哂外圍個影響重大
外圍玩緊手指數嫁
無現金都照比你賭
無監管個禍害重深

同埋你知唔知其實馬會真係資助好多野

兩者取其輕 你唔成立個組織比人去解決賭既需求
咁會太離地
有求就有供
呢個社會係咁
萬幾二萬其實好正常
除非你一個月返足25日先有2萬up

Btw做美容針小顏術埋線+女醫師係輕鬆60-80k up
做好人唔係一個問題
問題係做好人既人接受唔到做好人但得到既利益比做壞人既低姐
我覺得你選擇做一個好人 咁你咪做 無問題
例如過馬路 你要搭架巴士係對面街 依家紅燈 你可以選擇衝紅燈或等綠燈 架巴士到站 你衝 你會趕到 你等綠燈 你要等下班車
你選擇等綠燈 無問題架 咁你就要接受你等綠燈就會上唔到班車既後果
亦唔應該屌隔離個條友衝紅燈然後佢上到車仲要回頭望住你笑 都唔關你事 因為佢選擇衝 而你選擇等
樓主係咪有個客叫Heisenberg
同你一樣,工作同輔導有關
見到太多好人畀啲仆街搞到有情緒問題
班仆街就風流快活
走私老翻點樣唔嚴重

你損害緊人地成個產業甚至社會日常需求

走私:水貨客咁多年問題都睇唔到?
奶粉 日用品 真係比呢班人搞到貴哂成炒價同埋買唔到
當年生bb最難搵食罐奶粉呀

老翻都唔駛點講啦 你搞到人地個產業 影響飯碗又唔計?
呢樣係法律問題
唔係被唔被天收既問題 你分清楚
報完警你有錢就話姐
報完警你咩都無重要分分比人尋仇呀
除非你係對家想篤灰搞人地
我感受到你敦厚老實個性格同樣子
照樣比天收 直頭要陷家被天收啦
我依家係講緊佢嚴重程度係咪去到被天收
事實係做野都係為自己利益
做好人往往比人恰既例子大把

撈正定撈偏只係風險同道德關口問題

撈正既都可以係壞人嫁
害人 篤背脊 比自己上位
呢類都大把cases啦
走私漏稅直頭生仔無屎忽添呀
明白哂
如果中國就未必係,無印良品、new balance事件
告返你轉頭仲要贏埋
拍賭戲啫
有齊cam man 導演 監製 演員架
香港係就得 唔理大陸
唔會 香港人普遍心態行魚蛋論,睇人仆街最開心
憑咩我返正職你去撈偏 一定篤你出嚟
我就覺得憑咩佢地犯法 但無被人拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞