望住啲人撈偏撈到風山水起真係好心up

530 回覆
1791 Like 60 Dislike
咁我講呢句作用唔係安慰緊樓主咩
定你覺得撈偏好撚威呀 唔撚知連登好多警察叔叔mon post
我無話鼓唔鼓勵既 個人選擇 你有路做到而又搵到咪叻仔
唔介意講多啲你經歷出黎囉
下話
你講撈偏有天收
都係因為你哋個世界撈偏得黃賭毒 賭同毒有天收我明
走私 老翻呢啲係咪都咁嚴重?
所以我咪反問返你
當然你哋係要咁純既 覺得總之唔係正行就係害人就係衰人咁天真既 我無野講啦
下話
咁不如做狗仲可以拉返人轉頭
其實我針對法律呢樣野用黎保障既得利益者姐
馬會用返慈善得啖笑 佢獨市生意年年賺錢緊係有閒錢做慈善幫人。 香港大把學生因為馬會賭波輸落一身債/跳樓又點計。 賭呢樣野要禁就一齊禁啦 去將一樣大部分人都覺得唔好既活動合法化,再話要禁止外圍賭博真係得啖笑
想做啲有意義嘅嘢都叫懶有性格
唔怪得個社會變成咁
要有經歷先會咁諗?
人地見到你會叫 "長官", 開心唔開心?

其實長官呢行都係偏偏地架啦, 唔算正行
呢啲職業仲同黃賭毒有一大段距離
點都稱唔上好多

所以走私 老翻就無問題 你問下海關比唔比囉
做一個好人係一個問題
咁就已經係有問題啦
你講啲野咁維護啲偏門生意 覺得你好可疑啫
唔係懶有性格
我認同咁樣係有性格 無錯架件事
即係例如你有性格 唔肯屈就既 自然就要接受佢可能俾到你利益相對會少啲既後果
你理解能力都幾差…….
撈偏就會被天收
咁走私 老翻都係撈偏 咁係咪都需要被天收
你點樣理解到我講「走私 老翻係無問題 係無犯法」
咁你又點解覺得走私 老翻個啲人唔洗比天收

你無得頂 你應該真係一個好好既人黎
個人生就係賭命同睇運,唔撈偏或者中金多寶成世只會碌碌無為
個人例子係中學畢業出嚟啱啱打工有份拼搏精神,跟咗個熟人做地產,做幾年搵咗成世打工都搵唔到咁多既錢 30歲未到已經可以生活無憂有2層樓揸手享福
但有個成功例子都冇意思,因為根本睇運 係香港正常努力工作只係生存唔係生活

利申:純粹個人例子 正當職業發橫財,都唔支持冒險撈偏
依家日日落樓下食早餐順便笑尻一班黎生返工
返返去以前嘅香港
雷洛嗰陣
你整左一件原創既衫 賣100
我整件老翻 賣10
你會唔會覺得我要被天收?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞