望住啲人撈偏撈到風山水起真係好心up

530 回覆
1791 Like 60 Dislike
3年都黎 重要等幾耐?
諗過之前個 大賭變李家誠

個時好鐘意睇佢啲晒命片 唔知佢而家點
醫生咁都比你踩
撈得霉就唔會話你聽啦
通常撈偏都係比人睇死發唔到圍,搞到自我價值低
一發左達梗係有咁貴買咁貴再晒命話返比你班人聽你慢慢做牛啦
你要做到top果班你估易咩

同保險一樣咋麻

淨睇到最好搵果堆人好好賺咁

下面屍骨有幾多無人知
好人都可以揾好多,醫生,律師,iBankers
知呀 佢地全部我都識 下面果d同打工仔人工冇分別
得上面肥
鐘意賣咩就去試下啦
撈偏都要運氣

個世界其實都係一樣

不過撈偏就會比人拉同埋唔知等幾耐先上位囉
廢柴我成日衝
識人一年人工二百萬以上,做倫敦金後勤。做呢d除左驚俾人拉,真係小心報應
我唔係無試過,我試過安份守己,日搏夜搏,賺咗嗰一萬幾千。我試過,但係出面嗰班人...出面嗰班人呀,佢哋識建築、識起樓咩?佢只係攞少少錢出嚟,攞少少時間,炒起個樓市就不停喺度賺大錢,咁叫做公平咩?你出去問下人,是但問一個人,問下佢哋需要啲乜嘢,佢嘅答案好簡單,只係想要一間好普通、好普通嘅樓!點解佢哋要用成世人嘅時間去供一層樓呀?因為啲有錢佬喺度玩嘢呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?!

識得一個同學生幾件,有又大公屋又有綜援
你話湊仔辛苦?佢一開始係嘅上到三四年班又唔使點理
同學個個一開始笑佢書都唔讀多個 淨係扑嘢生仔

而家個個羨慕佢有大屋住 人生贏家
呢個世界講供求 講機遇
唔係有班傻鳩鬥氣要免針紙班醫生點會突然間有橫財
你把握到嘅話下一個就係你
份人工只係用黎抵消辛勞同惡劣環境工作
而唔係份工種或者做既人值呢個價
搞清楚 醫生律師banker呢啲高人工係因為佢哋值個個價
係個人值
佢離得開個圈子?
最憎呢啲說話
日日係度講我心中富有 用錢買唔到健康
咩人先會講 咪就係無錢既人先會講
正如啲人話唔好同人比 同自己比 你比唔上人追唔到人地頭咪會咁諗
快樂無價 即係唔值錢啦
走私酒會唔會有報應?
做老翻會唔會有報應?
走私煙會唔會有報應?
其實你啲人 直接啲啦
「唔係做正行而搵到好多錢既人遲早被天收」咁樣講嘛 你哋都係因為自己唔做/做唔到 而想做到(撈偏)既人仆街姐
講到尾 其實你哋都係覺得唔公平姐
咁你係咪鼓勵人撈偏定你撈緊啦已經
人地講野叫樓主唔好諗咁多 安慰緊樓主 你地啲撚屌就成日係到講講講撈偏會唔會有報應
吓係你話會有天收先喳喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞