望住啲人撈偏撈到風山水起真係好心up

530 回覆
1791 Like 60 Dislike
聽人講過想發達咩?寫曬係法律到。
賭點樣大大獲
呢幾年做賭既都搵好多
其實係 都唔一定係犯法既
但係愈近條法律界線就愈賺錢
因為踩界野少人做
律師顧問主要都係教人點踩界唔犯法黎搵錢
好多人讀法律就係為熟個遊戲點玩
馬會掛
撈唔到偏都可以賺偏偏啲人既錢
早排先係巴士上層聽到2個人打電話果陣,一個話自己係拆家,一個話自己係洗白,仲要大大聲講電話完全冇避忌過,一望就知係蠱惑仔樣
以前平時比人捉去見訓導個班, 只要唔係坐緊, 都係最搵到錢個班人

最柒嗰個起碼入左去做狗, 份糧至少比下有餘
依家班友做網絡賭場
instragram 有入group, 就有人搵你賭

股票, 做打手吹d 散貨股.

港交所又比d 垃圾公司上市.
下面班會計又做到條數

走私, 可以十幾廿架艇一齊大澳對開過海

黃又有酒店雞蛇頭

種金, 擺件貨出黎賣, 變層壓式推銷, 冇事.

電騙又多, 衛生專員打黎, 又話你有d咩未做, 要入錢去處理

情騙
健身教練, 不斷搵水魚join 貴plan
勞, 買黎炒, 炒完一浸再炒
等我講穿你啦
你無撚機會/無能力撈偏者,唔駛講到高地
你係做警察?
呃到咁上下就去慈善機構買個總理做,到時就搖身一變成為老實商人
正評比最後個句
咪就係
樓主自己唔撈/撈唔起又唔係錯
但唔需要因為自己唔撈所以見到人撈又撈得起就呢樣個樣
睇你所傷害係咩性質
撈老翻都係撈偏 但你最多傷害人地正板既經濟
你無實際傷害到任何人
樓主:“毒又有賭又有詐騙又有”
邊飯唔害人?定引用劉華個句:關我咩事,根本就係佢哋自己衰
某程度上傷害都講唔上,反而好多人因為買咗翻版而提高左原本正版個知名度,反而令正版賺得更多
要還
點樣唔會
咁你要玩性格玩感性玩貢獻社會呢啲野
搵唔到錢就唔好講呢樣個樣啦 自己選擇架喎
不過欣賞你咁純真
我就揀錢行先 咩人都無情講
咁你知道原來咁樣係喎
唔得既 你唔去轉變 堅持做返原來既自己 咁就唔再係社會既問題喎
被人捉到咪大大獲
長官自己都撈偏啦
見到有啲以前做倫敦金嘅撚樣,呃左好多人揾左第一桶金,而家做小生意撈得幾掂,日日認屎認屁炫富,幾千一餐又幾層樓乜乜乜,以為自己好叻

我睇你幾時死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞