加拿大2021年收入官方數據,25-34歲人稅後月入中位數18.9k港元

688 回覆
438 Like 70 Dislike
上星期五我開post話英鎊跌到仆街都有人話五毛帶風向
呢兩日多左人講英鎊先好啲
其實呢個年代全世界年輕人都係食緊屎㗎啦
學費 樓價升到傻 搵工競爭大 冇經濟爆升時期咁多機會 要靠投機玩crypto 先有希望
21000你租到house咩
依個價依稅到二層加basement ,如果分埋門永遠唔洗見面都得
成班大陸仔留係新香港租湯房就啱曬啦
牛奶平唔平?
如果平就可以了
同等價錢下,香港物資生活一定正好多你係拗都拗外國地大物博空氣好 自然環境,又一個無過去外國盲撐
香港中位數好高咩?
知唔知果邊養車幾貴呀 唔識唔好衝出黎7啦
香港21000 租到點唔錯既樓,想知,想租下
對比緊人地係House
加拿大既差異細啲
香港收入太極端 讀文科同專科已經兩個世界
搵到一百萬一個月,我都唔做黃絲了
係,你夠膽老笠我
我亦都可以拎刀插你/開槍射你
睇下邊個沙pot囉
炒美股交重稅
食飯至少15-20% tips
可惜香港太多港豬
講緊中位數呀 中位數要租樓嘅每個月可以有啲咩物質生活?
可以window shopping嘅物質生活?可以落公園同阿伯吹水嘅物質生活?
If 你係講香港物質生活多姿多采 絕對係 但唔代表一個賺中位數嘅市民可以享受到啲乜
窮閪先學人講自唔自由姐 我都無咩見過有錢個班郁d又話唔滿意 黃絲大哥d會好後悔自己曾經咁On9
吸到啖自由空氣 食屎做狗仔都抵啦
收皮啦5毛
你話你買左唐寧街10號都得架啦
自由空氣值千金,係香港做億萬富豪都唔及加拿大打m 記工
你一個人喺香港份糧就夠你供樓供車?

去到第二個地方份量少兩萬但
出街唔使同人迫唔係生活質素提高?
天氣好啲空氣質素好啲唔算係生活好咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞