求無線耳機推薦

16 回覆
1 Like 5 Dislike
1. 要無線
2. 要同時連到兩個device
Usb wireless + Bluetooth
要同步出到聲個陣
3. 隻mic通話質素要ok (用黎連 mac 開zoom)

唔需要anc
Headset/ earbud 都得
唔隔音都得
油耳,平時入耳式戴唔到好耐

Budget 1000 樓下
求各位巴打出招
hyperx cloud 2 wireless
呢隻有藍牙咩?
輕輕一推
Xm 5
Sony firmware 好撚on9
一入zoom,無論我開唔開mic
佢都會自動force 耳機開通透mode 兼播自己把聲
啫係由降噪變增噪mode
我google research過
係無得搞
Sony Set 死左
利申 有用 wh xm3
聲係靚 降噪勁
但係入zoom 就變垃圾
留名
巴打用緊?
yes
你當我木耳
開會無論聽同講個 quality 一流
普通睇 youtube 應付有餘
佢本身又連 receiver 一插就得唔洗點 set
又有個靚仔差座
同埋唔會好夾頭唔舒服
你可以望望邊度有 display 去試下戴先
加少少上airpod pro
Amazon us 買左

本身屋企隻mon 有個掛耳機架
有少少後悔貪平少少冇買埋個座
有個座應該叉電快好多
聽音樂音質一般
mic收音好清
bluetooth 範圍幾寬下 好似仲好過airpod
有得切換兩個source 冇得同步播
因為佢隻usb 頭都係用 bluetooth唔係電莖個d 2.4
切換速度好流暢
不過佢係同時pair 手機 同 電腦 唔係任何兩個device
一邊停另一邊播就可以自動切換
但PC 切換去 Mac 既話就一定要pc disconnect 先

整體黎講我都覺ok 既
我為左方便索性將佢同 d mouse /keyboard 插左去個 usb switch 度
方便一次過 switch 唔同電腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞