返ibank工好多大陸人,好邊緣化⋯

515 回覆
3312 Like 71 Dislike
團結有咩用
做黑社會唔講法律嘅地方就有用
佢地做呢d野 35識7都肯幫
先正正係cancel out到窮人冇network既disadvantage
否則全部正工正位俾有關係既霸哂
但可惜 香港既窮人情願獨自密密做攬炒
依家真係幾誇張,條街好多小朋友都開始講蝗語 換血差唔多完

樓主有能力就快d走算啦
點解唔做,入得ibank. 都唔會係on 9 仔。

你話同個mk 圍圍圍 分分鐘同你條女上床。
好奇 其實佢地做嘢係咪真係好有料?點解個個都可以非富則貴
不嬲港豬出賣港豬係最常見
未見過臭港人團結對外, 講是非果陣囉
同埋呢D所謂高層, 本身都係globalist無祖國邊個有錢就係老豆
點會有幫本土人意識
咁我覺得連大陸人都睇起BIG4奴工都係騎牛搵馬者
叫香港人分享
乞米咁乞
我講嘅依個團結係全球各地。用返印度人做例子, 大把大企業係一個拉幾個入黎, 本身公司無印度人, 萬一有, 俾佢上左位, 愈拉愈多入去。如果香港人都做到, 就真係民族光榮啦.. 各地大企都有香港人圈子
其實NDS好多都好友善 香港人真係好閪
即係咁講既話 已經冇得救 只會惡化落去 係咪
十年前ifc大把
渣打其中一間
地盤都大把大陸人啦,香港人等死啦
大陸人好多落得黎都學霸 仲要有network
啲公司都講明唔揀香港人咁制
邊有運行

但香港越多所謂勁既大陸人 香港金融就越做越差
係咪俾佢地玩爛左
如果好似佢地咁玩個世界就變晒黑社會文化
你想破壞自由社會定係要跟隨破壞可以隨便選擇
後果會比而家更嚴重
人類或生命嘅對手其實永遠都係死物唔係人類自己嚟
真 香港d senior仲閪…實情係d大陸人又醒又識做人
所以我點都唔會再做港資,做中資外資係明知佢益自己人,但點都會係留少少俾你食,港資老細係一分錢都唔益你之餘仲要你倒貼返俾佢,食屎啦
港資有ibank咩…ipo盛世做sponsor都執好多
而家嗰班應該死晒
錢堆出嚟
黑社會文化?
呢個世界就係咁運作

香港人點解輸就係太善良
輸到而家都未明 仲想繼續落執同泛民無分別
真 覺得身邊啲大陸人好相處過香港人
讀得果D點都有實力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞