運輸署依家唔批新屋苑SHUTTLE 既原因係咩

418 回覆
747 Like 25 Dislike
都唔知仲去大學做乜,明明成條屯馬喺附近
合約式出租 30日內唔可以多過2日相同起點終點
一定番九龍咩,同埋咁樣東鐵過海係快過屯馬紅磡轉
屋苑shuttle 理應去最近嘅鐵路站駁腳

除非你shuttle 成日爆嘅唧,mos 去大學又巴士又小巴
聽濤個位得小巴去大學上車一定唔洗諗無可能

佢馬鐵站隔離理論上係唔使駁腳,但都係果句如果屋苑自負盈虧有人用,係集體交通工具去駁腳,有咩好搞姐,已經好善用條道路
唔夠路用囉
得你唔方便咩
個個都想慳時間,邊照顧到咁多人?
仆街講野講到成個白卡仔咁都咁多正皮
掃管笏根本死症黎
本身黃金到三聖果條路得一條線
而家已經飽和哂 如果每個屋苑有邨巴只會更塞
除非佢邨巴係出荃灣 分分鐘仲快過去屯門市中心
問題就係你唔比shuttle行 、一個屋苑只要多2個人走去揸車搭的士己經佔用路面多過一部shuttle
係咪反智?
咪撚on 9啦你
全香港學台灣揸電單車咪得
有冇師兄屋苑有紅van 行哩啲線
我都幫我屋苑搞緊,打過去九龍紅van 話唔做哩啲生意 dllm
買果時都預咗個位西,天水圍果個濕鳩盤果時水鳩d 客話有shuttle,最後冇
村巴下下要出屯門站簡直on9
百勝角
本來286M要成條取消,最後變咗由全日改為得返上下繁各2班
反而行經聽濤嗰4條全日九巴垃圾到
去大埔/北區經大學站快好多
運吉署係運吉地扮解決問題,然後佢哋又可以再有新問題解決
為咗做少d野,你哋班人咪迫嘅迫鐵,爭嘅爭車位,關佢蛋治
咁你最後點番工?啱啱入伙沒耐?
自製問題->扮解決 -> 問題 扮工最高鏡界

全港最廢部門,啲塞車道路設計唔用腦,龍翔道入獅隧塞唔通又因為多車咩…

運吉署👎
Sorry 住遠啲我唔會搭地鐵
一定係揸車 幫手塞撚住你條路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞