有冇方法可以limit 電腦攞嘅Amp

114 回覆
1 Like 2 Dislike
我有時開大game會跳制
想問下有冇方法可以limit個max. current 等佢唔好跳?
check電制前頂住當先
用反轉術式
BIOS較CPU Power limit 或者用afterburner 較低張gpu 嘅power limit
唔太明
試下先 我有用geforce experience較到得60幾% 都係跳
唯一方法係換火牛
你咁樣試下跳下,d hardware真係多得你唔少
換左 繼續跳而加唔敢開gta剩係gta先有時跳
13A都唔夠用
換完火牛都跳,似你插座有事喎,
如果直插落牆都跳咁可能真係要check間屋
電腦用好少current.... 咁都跳
有冇機會係顯卡問題?我張卡虧虧地有時攞好小電fps好低 有時就冇事 有d唔穩定
會唔會係個fuse/ breaker舊左 個上限低左?冇呢方面經驗
機內有事應該隻火牛會閘左,唔會間屋跳fuse架喎
可能要check屋之前打機冇事 係近排先開始
跳水氣掣定蘇位MCB
如果你唔係住舊到pk嘅村屋,一般電腦火牛無可能可以cher到跳fuse, 跳得一定係有parts有問題,或者你大制天生弱,連微波爐焗爐都唔夠力用果隻
1000W=220V*I*0.8
I=5.68A
部電腦比盡你用1000W牛,正常都唔會跳
正常S/O應該用20/32水MCB加水氣制
一係你個way SO插得太多野overload
一係你電腦漏電
有機會屋企漏電,試過廚房因為抽油煙機個插座附近有油,導致跳制,最後換曬佢,封玻璃膠
外國 剩係我間房跳
我剩係開特定 game先有機會跳 應該可以排除你講呢個
外國屋我係自己間房一個制 跳個時得我間房黑哂
另外洗衣機房次次洗衫都跳
係咪大機會係個制事
識玩一定燈掣駁大電
我其實唔清楚d電個結構係點但我係自己房一個制
我間房應該廢過廚房個d
問題應該唔係出係電腦度喎
110V定220V
3腳定2腳插
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞