有無人同我一樣覺得咖啡拉花好無鳩謂

193 回覆
1272 Like 152 Dislike
拉花收貴D我就唔要了
MK仔行為
人地post 自己鐘意既野又關你鬼事。
起碼人哋做到d 野係成功
應該話係依家香港班後生唔會花心力做呢種藝術性上嘅事,因為拎唔到光環,求其上個論壇屌柒啲人係5毛仲快,打幾隻字就有like,滿足感仲撚大。
果然係連登仔有無聽過烹飪藝術全部都唔keep得
係你岩,我都記錯,北海道個d係4%
其實依個世界好多野都好無謂
即食世代
淘汰晒所有佢地理解唔到/冇心機做既事仲滿足
其實就好似踩單車 游水咁 有天份半日就搞掂 唔得就成世都唔得
技術區隔啫
要區分咖啡師同水吧仔是鳩但沖既咖啡
除左用既豆 沖既技術 最明顯睇到既就係拉花
咩野都係賣包裝 人地個職業賣包裝就係咁啫
拉花就反映緊即食世代

拉完為張相like, tag, 文藝, 型
啲咖啡師成日話自己專業人士 其他客一律On9成日呻啲人唔識咖啡 仲有個Ig日日Po圍爐
屌你
佢地識沖奶茶?
講真 十個有九個都係讀唔成書去做
無墨水但又好鍾意扮文藝
cappuccino 會明顯啲 啲奶泡如果打得又綿又滑係差好遠 都唔係間間打得好
都打到嘅 但好難 容錯率低 依家都仲練緊 係愈嚟愈綿 不過如果用ikea都有恆心練咁就可以買部好啲嘅打奶泡棒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞