24歲再讀返大學會唔會太遲

173 回覆
13 Like 502 Dislike
24讀top up, 26 gard 做3年依家29,出年30想讀返個1年IT related master,但好撚貴成20萬on99,我個case有冇參考價值?

利申: 19business
華人賤種社會係咁

外國真係冇呢啲咁戇鳩問題

睇樓主咁款又唔似係果種要買樓結婚生仔解鎖人生online check points 既人,點解會問係咪太遲
34都唔遲
咩u又唔講 咩科又唔講
想問疫情2年同你呢2年唔搵間大學讀/搵full time 有咩關係,學上面咁講,諗清楚自己想點先啦
樓主可以留tg 我有識既人係過來人 可以傾下

但我個人意見覺得有得讀就讀
遲條撚啊屌你老鼠,仲咁撚後生
24先咁後生, 不過剛剛開咗學
你依家都入唔到住, 除非飛去其他國家啦!
on9 你都係出左黎做野嚴辛苦想走番去讀書姐
睇死你讀完一年又話唔岩再quit過做廢青
好,@snowyTT898
叫你唔好讀個D, 唔好side時間side$讀個D, 你認真D睇下佢地咩身勢就會參透到
咩冇學歷都可以搵到食, 冇學歷都可以好出色個D, 你信就已經輸一半
有學歷未必優勝D, 但已經優勝過冇學歷個批人
點會遲,以前有個同學30歲同我一齊上大學嘅英文堂,讀master 時,有個60幾歲嘅鬼佬一齊上添
一定冇人同呢D一組
30歲先讀通常係為咗升職攞個degree 啫
咩科都唔重要啦
又唔係喎,雖然當時分組冇得揀,但30歲嗰個同學,做嘢好認真,我寧願同佢一組好過同個Free Rider一組。 雖然都係分組做個細task, 但覺得同佢一組幾好。
想讀咪讀囉
自然有啲成世人都唔上進嘅mk仔做
又係既,你啱
有牌既讀邊間唔重要
出黎認牌唔認人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞