0+3開關買機票去旅行討論區(2)。

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
想問少少野

1. 打兩針+中過去日本要做PCR?
3針伏先唔駛?
2. 返黎RAT係即場定係上機前做?
3. PEACH同JETSTAR有冇復航香港線消息
師兄想問吓你 幾時先收到確定email,啱啱買未收到任何嘢
預一日先收到
唔該你師兄
秦國滅亡咗好耐啦
你會唔會俾人呃?
好擔心你穿越咗返唔到嚟
1. 係
2. 24小時前做,做完upload上網
3. 冇
恒生唱Yen平過IB
5MIN內,啱啱買完
我星期五晚比人扣左錢,而家都冇email
買左二月中去大阪同京都

巴打,想問清楚
呢堆野係10月11號之後去日本都要做?
我女朋友兩針加中過
唔該晒巴打
240果個計唔計?
Lm
請注意,下列檢測證明是無效的。
未記載採檢日期和時間(出國前72小時內)。

除了檢測證明書的發行日以外,同時須記載檢體採集日期和時間(該時間必須在出發前往日本前的 72 小時內)。

不符合規定的檢測方法。
抗原定性檢測(Qualitative Antigen Test/Kit、Rapid Antigen Test/Kit等)是無效的。
※抗原定量檢測(Quantitative Antigen Test (CLEIA))是有效的。
不符合規定的檢體採集方法。
咽採檢(Oral swab,Throat swab)是無效的。

https://www.jal.co.jp/hk/zhhk/info/travelalerts/201227/?m=important_notice#certificate
檢測中心果個係鼻腔咽喉合併拭子
姐係有效?
訂左11月尾來回大阪3300好期待
疫情前應該2千幾就有
https://www.hk.emb-japan.go.jp/files/100313349.pdf

※香港政府が各地域検査センター(Community Testing Centre)で実施している検査は、検体が「鼻腔・咽頭ぬぐい液(Nasal and throat swab)」であり、有効な検査として認められませんので、ご注意下さい。

寫明唔計
邊間
咁平 我都睇緊11月尾,最平名古屋都要4千幾
仲有楓葉睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞